Tapparan tehomies Kuusela tietää: Näin Kärppien liito pysähtyy – "Pystymme siihen päälle rakentamaan"

Mestaruus katkolla Kärpille 0:57

Tapparan tehohyökkääjä Kristian Kuuselalla on lyödä pöytään resepti, jolla kirvesrinnat kääntävät jääkiekon SM-liigan finaalisarjan Kärppiä vastaan. Kärpät johtaa otteluvoitoin 3–0 ja on enää yhden kiinnityksen päässä mestaruudesta.

Video: Kristian Kuusela Tulosruudun haastattelussa sunnuntaina.

Ainoan kerran SM-liigan historiassa ottelusarja on kääntynyt 0–3-tilanteesta toisen joukkueen neljällä peräkkäisellä voitolla lukemiin 4–3 vuonna 2012. Tuolloin Blues onnistui täyskääntämään puolivälieräsarjan KalPaa vastaan.

Nykyisen Tapparan joukkueen riveistä Bluesissa pelasivat tuolloin Matti Järvinen sekä Kristian Kuusela. Kuusela tietää, miten temppu olisi Tapparankin tehtävissä.

– Se tarvitsee yhden hyvän sykäyksen, yhden hyvän suorituksen ja sitä kautta lumipallo lähtee pyörimään oikeaan suuntaan. Sen päälle on hyvä rakentaa. Ei ole mitään oikotietä. Se on vain kovaa työtä. Keskittyy vain seuraavaan vaihtoon pelissä, Kuusela linjasi sunnuntaina Tulosruudulle.

Kuusela kokee Kärppien edellisen kohtaamisen 2–1-jatkoaikavoiton ratkenneen oululaisten tehokkaampaan viimeistelyyn. 35-vuotias hyökkääjä arvioi Tapparan olevan kuitenkin muutoin lupaavilla jäljillä.

– Minun mielestäni pelasimme hyvän pelin siellä. Jokainen peli on ollut nouseva meidän kohdaltamme. Kun suunta on se, pystymme siihen päälle hyvin rakentamaan. Pystymme olemaan tehokkaampia maalipaikoissa, saamaan enemmän hämminkiä ja häirintää maalille ja sitä kautta maaleja. Se ei vielä riitä, mitä olemme tähän asti tehneet, Kuusela paalutti.

Taitavana pelimiehenä tunnettu Kuusela johtaa näissä pudotuspeleissä Tapparan sisäistä pistepörssiä iskettyään 13 otteluun tehot 4+7=11. Ei tarvinne korostaa, että kokenut, kolminkertainen Suomen mestari on yksi eturivin pelaajista, joihin katseet tiukassa paikassa kiinnittyvät.

SM-liigan neljäs finaali Tappara–Kärpät käynnistyy tänään maanantaina Tampereella kello 18.30.

Lue myös:

    Uusimmat