Tapparan täsmähankinta loistaa osaamisellaan kasvattiseuraansa vastaan

Tapparan nelosketjun keskellä operoiva Juhani Jasu kauhoo joukkueelleen aloitusvoittoja kovalla prosentilla.

Tamperelaisseura hankki Jasun HPK:sta hieman ennen siirtorajan umpeutumista. Jasulla Tappara halusi tuoda lisää erityisosaamista aloitusympyrään.

Jasu kaapi runkosarjassa aloituksia hienosti, voittoprosentilla 59,5. Pudotuspeleissä sentterin voittoprosentti Hakametsässä pelatuissa otteluissa Lukkoa vastaan on peräti päälle 73:n.

– Se on yksi asia miksi minut tänne haluttiin. Voittoja pitää ottaa ja niitä odotetaan, Jasu sanoo MTV Sportille.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola laittaa Jasun usein kentälle tärkeillä hetkillä, kuten otteluiden loppuminuuteilla.

– Kyllä sitä tulee mietittyä tärkeissä paikoissa, että nyt pitää voittaa, vaikka aloitukseen pitää aina mennä voittaakseen. Jos voittaa tai häviää, niin voi tulla maalipaikka suuntaan tai toiseen, Jasu tiedostaa.

– Lähden melkein aina voittamaan aloitusta, tasurialoitukset eivät ole minun juttu. Nopeus on tärkein tekijä aloituksissani, Jasu selventää.

Kasvattiseura vastassa

28-vuotias Jasu on Lukon kasvatti ja aloitti SM-liigauransa raumalaisseuran riveissä. Kauden 2013-2014 jälkeen mies siirtyi HPK:n nuttuun, josta tie vei runsas kuukausi sitten Tampereelle.

Lukon kohtaaminen puolivälierissä on erityinen juttu.

– Lukko on henkilökohtaisesti paras ja huonoin mahdollinen vastus. Nämä pelit olen pystynyt kääntämään positiiviseksi. Lukkoa vastaan on hienoa pelata ja Raumalla pelatessa on aina pieni ekstralataus, Jasu myöntää.

Tappara johtaa puolivälieräsarjaa voiton 2-1. Viimeksi kirvesrinnat saivat Raumalla kylmää kyytiä, kun Lukko murjoi 5-0-voiton. Torstaina ei ole kuin varaa parantaa.

– Näkisin, että olemme ymmärtäneet henkisen kovuuden ja valmiuden vielä paremmin. Alku on tosi tärkeä. Alussa on hyvä olla ennemmin yli- kuin alilataus. Sitä on sitten helpompi laskea pelin mennessä pidemmälle, Jasu näkee.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja