Tapparan kultavahdin tuskan syksy – peli ei kulje, mutta haluaisi silti pelata enemmän: "Nyt ei oikein naurata"

4:18
Mikä Tapparan pelissä mättää? Mestarivalmentaja Jussi Tapola perkaa omiensa otteet.

Keväällä 2017 Dominik Hrachovina oli juhlittu sankari Tampereella. Tshekkivahti pelasi häikäisevät pudotuspelit ja Tappara poimi SM-liigan kultamitalit toisena vuonna peräkkäin.

Jo vuotta aiemmin Tapparan kultajuhlissa veijarimaisella Hrachovinalla oli näyttävä rooli, kun hän ajeli mestaruuspystin kanssa ympäri Hakametsän jäähallin kaukaloa Zambonilla.

Aina iloisena tunnettu Hrachovina jätti Tapparan ja SM-liigan vuotta myöhemmin ja siirtyi KHL:ään. Kausi päättyi katkeraan finaalitappioon Kärpille, mutta Hrachovinan tilastot näyttivät taas kerran upeilta.

Kun Tappara viime keväänä tiedotti mestarivahdin paluusta, olivat odotukset Tampereen sini–oranssissa osassa oikeutetusti katossa.

Toistaiseksi turhaan.

Surkeat tilastot

Marraskuussa 2020 MTV Urheilun haastattelussa istuu vakava mies. Dominik Hrachovinan alkukausi ei ole sujunut lainkaan odotetunlaisesti.

Tapparan pelistä on puuttunut tuttu tehokkuus, eikä suurin odotuksen Tampereelle palannut maalivahti ole pystynyt auttamaan joukkuettaan voittoihin.

Hrachovinan syksy on ollut suorastaan surkea. Yhdeksässä ottelussa pelannut maalivahti on kirjannut torjuntaprosentin 86,64 ja päästänyt 3,56 maalia ottelua kohden.

– En itse eikä varmaan joukkue ole tyytyväinen. Parantaa pitää, Hrachovina sanoo vakavana.

Leveästi virnistävästä Zamboni-kuskista ei näy vilaustakaan.

– Tietenkin ihmisen pitää käsitellä asioita jollain tavalla, asioita joita tapahtuu joukkueen sisällä. Joskus naurattaa ja joskus ei. Nyt ei oikein naurata.

Hrachovina myöntää, että koko Tapparan joukkue on kaukana siitä koneesta, joka on jauhanut SM-liigassa mitaleille joka kausi keväästä 2013 lähtien.

– Ei kauheasti olla voitettu, ja kun on voitettu, aika tiukkoja pelejä. Tietenkin meidän joukkueen pitäisi varmaan pystyä parempaan jokaisen. Itse aika paljonkin pitäisi parantaa. Kaukana ollaan. 

Yksi syy vaikeuksiin tähän on miehen mukaan uusi pelitapa, joka ei vielä ole täysin uomissaan.

– Pelitapa on vähän erilainen. Yritetään varmaan nostaa kiekkoa mahdollisimman nopeasti ja riistää kiekkoa mahdollisimman nopeasti. Sitä kautta välillä sattuu ja tapahtuu. Se on varmaan viihdyttävää katsojille, mutta ei niinkään veskareille.

Silti mies pyrkii valamaan positiivista tunnelmaa. Kautta on vielä paljon jäljellä.

Kuka on ykkönen?

Käänne parempaan onkin kenties jo nähtävissä. Ei tosin Hrachovinan pelissä, sillä hänen edellinen pelisä maalilla oli viikko sitten tiistaina.

Hrachovinan haastattelun jälkeen Tappara kaatoi viikonlopun kahdessa ottelussaan HIFK:n ja KalPan. Otteluissa torjuntavastuun kantoi Christian Heljanko, joka onnistui erinomaisesti.

Samalla joukkueen ykkösmaalivahdin valtikka näyttäisi ainakin hetkellisesti siirtyneen Heljangon käsiin.

Se tuskin miellyttään Hrachovinaa, joka sanoo suoraan, että haluaisi pelata enemmän. Miehen mukaan rytmiä on vaikea pitää yllä, jos pelejä ei tule tarpeeksi.

Toistaiseksi Hrachovina on aloittanut kahdeksassa ottelussa, Heljanko seitsemässä.

– Jos vaihdetaan joka toisen pelin jälkeen, se on itsellekin vähän epämukavaa. Varmaan molemmat haluttaisiin (pelata enemmän), mutta se on sellaista, Hrachovina sanoo..

– Meillä on kaksi veskaria. Jokainen haluaa pelata, voittaa pelejä ja nauttia kiekosta.

Tapparan seuraava ottelu on perjantaina, kun hurjan alkukauden pelannut Lukko saapuu vieraaksi Tampereelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja