Tapparan julkistus jätti ilmaan kysymysmerkkejä – Petteri Sihvosella selkeä näkemys Suomen mestarin tilanteesta: "Se haiskahtaa kauas"

Uusi Tappara-valmentaja Rikard Grönborg ylistää Jukka Jalosta: "NHL-seurojen tulisi ehdottomasti katsoa" 0:52
Uusi Tappara-valmentaja Rikard Grönborg ylistää Jukka Jalosta: "NHL-seurojen tulisi ehdottomasti katsoa".

Tapparan ensi kauden joukkue alkaa hahmottua. Seura julkisti keskiviikkona neljä uutta sopimusta ja peräti yhdeksän jatkosopimusta. MTV Urheilun asiantuntija Petteri SIhvonen näkee Tapparan joukkueen jatkuvuuden hyvänä, mutta julkistus jätti ilmaan myös kysymysmerkkejä.

Tapparan mestarijoukkueen runko on pysymässä melko hyvin kasassa. Jo aiemmin julkaistujen jatkosopimusten jatkoksi keskiviikkona esiteltiin yhdeksän Tapparassa jatkavan pelaajan nimet. Joukossa olivat joukkueen ehdottomaan eliittiin kuuluvat Veli-Matti Savinainen, Anton Levtchi ja Otto Rauhala.

Petteri Sihvonen näkee runsaan jatkuvuuden tärkeänä uuden päävalmentajan Rikard Grönborgin kauteen siirtyvälle Tapparalle. Grönborgin kolmivuotinen sopimus tamperelaisseuran kanssa julkistettiin viime viikolla.

– Uusi päävalmentaja ei tietenkään heti pääse tapparalaisuuden ytimeen, joten Rauhala, Levtchi, Savinainen ja kumppanit tuovat sitä ja näin hoidetaan se siirtymäkausi. Se mystinen, mutta osin tottakin oleva voittamisen kulttuuri kulkee mukana. Se DNA ikään kuin jatkuu näissä. Se on tosi tärkeää.

Etenkin kesken päättyneen SM-liiga-kauden kauden Tapparaan palanneen Levtchin roolin uudessa Tapparassa Sihvonen näkee merkittävänä. Kiekkotaituri solmi seuran kanssa kolmivuotisen sopimuksen.

– Levtchi tuli viime kaudella minun papereissani vähän (Jori) Lehterän joukkueeseen. Nyt voisi ajatella, kun edellinen mestarijoukkue (kaudella 2021-2022) oli Levtchin joukkue, että nyt rakennetaan vähän samaan tapaan Levtchin joukkuetta.

Uudet pelaajat herättävät kysymyksiä

Tappara julkisti keskiviikkona myös neljän uuden pelaajan sopimukset. Tapparaan liittyvät puolustajat Otto Leskinen ja Oskari Manninen sekä hyökkääjät Heikki Liedes ja Otto Somppi.

Sihvonen sanoo odotelleensa Tapparalta "runsaampaa kalansaalista".

– Vielä arvokalaa tarvitaan lisää. En tiedä ajattelenko väärin, että kun on uusi koutsi, joka on vielä ulkomaalainen, ei saisi ainakaan heikompaa joukkuetta kasata kuin oli viime kaudella, Sihvonen tuumii.

– Se haiskahtaa kauas, että on vielä muutamat avainhankinnat julkistamatta tai sitten ne ovat haussa.

Sihvonen näkee uusista hankinnoista toissa kaudella Tapparassa Suomen mestaruutta juhlineen Leskisen ja KooKoon kapteenin pestistä Tampereelle siirtyvän Liedeksen olevan huipputason hankintoja SM-liigaan.

– Otto Leskinen vaikuttaa merkittävältä löydöltä. On iso potentiaali. Voisi ajatella, että on ensi kaudella heti heittämällä EHT-tason pelaaja. Hyvin kaivettu takaisin SM-liigaan, Sihvonen sanoo.

– Liedes on osoittanut huikean monipuolisuutensa. On ihan SM-liigan eturivin hyökkääjä. Tämä on sen kaliiberin hankinta, mitä Tapparalta saattoi odotaa. Hänellä oli vamasti ottajia ja pystyi valitsemaan joukkueensa.

Sen sijaan puolustaja Oskari Mannisen ja keskushyökkääjä Otto Sompin hankkiminen Tapparaan herättää asiantuntijassa kysymyksiä.

– Jos olisi pitänyt arvailla, kuka nappaa markkinoilta Oskari Mannisen, en olisi ihan ensimmäisenä arvannut, että Tappara. Mutta varmasti pakitkin ovat vähän kortilla, Sihvonen pyörittelee.

– Somppikin on sellainen, että pikkuisen jättää kysymysmerkin ilmaan. Hyvä pelaaja, mutta onko riittävä tähän kohtaan. Ajattelen näin, että Grönborgille pitäisi saada tosi kova joukkue. Siihen joukkueeseen en olisi häntä ajatellut.

Sihvonen kuitenkin korostaa, ettei kaksikkoa sovi tuomita tässä kohtaa. Pelit näyttävät.

Tyhjiä aukkoja kokoonpanossa

Tapparalla on keskiviikon julkistusten jälkeen sopimus kolmen maalivahdin, seitsemän puolustajan ja 11 hyökkääjän kanssa. Etenkin keskushyökkääjistössä on Jori Lehterän, Marcus Davidssonin ja Patrik Virran poistuttua tilaa kärkiketjuissa.

Sihvonen näkee, että seuraavaksi Tapparan pitääkin esitellä "Savinaiselle sentteri". Eli huipputason keskushyökkääjä.

– Varmasti resurssit ja pelaajien kiinnostus liittyä Tapparaan ovat korkeaa luokkaa. Iso laiva on vielä hyvällä kurssilla. Seuraava kierros ratkaisee. Minkälaista nimeä ja pelaajia tulee? Sihvonen pohtii.

– Kahta–kolmea tosi kovaa vahvistusta tuo huutaa.


Lue myös:

    Uusimmat