HIFK:n jättihankinnat eivät jääneet tähän? – ”Kyllä me edelleen markkinoita katsomme”

Jori Lehterä HIFK-siirrostaan: "Ihan selvää, että oma tavoitteeni on mestaruus" 3:16
Jori Lehterän ainoa tavoite HIFK:ssa on voittaa Suomen mestaruus.

Nipusta kovia pelaajasopimuksia maanantaina tiedottanut HIFK on vielä mahdollisesti täydentämässä joukkuetta ennen tulevaa SM-liigakautta.

Helsinkiläisseura julkisti maanantain tilaisuudessa hyökkääjien Jori Lehterän ja Joni Ikosen, maalivahti Tomi Karhusen sekä puolustajien Sami Lepistön, Aron Kiviharjun ja Tony Sundin sopimukset.

Kun viime kauden lähtijöiden lista on varsin lyhyt, koossa on selvästi Liigan nimivahvin joukkue, ehkä jopa tulevan kauden suurin mestarisuosikki.

HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen ei paljasta käytettävissään ollutta pelaajabudjettia, mutta pitää ryhmää huomattavasti viimevuotista ”edullisempana”. Halvempi se tuskin kuitenkaan on.

Salmelainen pitää mahdollisena, että joukkue vahvistuu vielä kesän aikana.

– Rehellisesti uskon, että ennen elokuuta joku lisäys voi tulla. Kyllä me edelleen markkinoita katsomme, ja siihen vaikuttaa tietenkin aina, että tuleeko loukkaantumisia kesän aikana, koska sitten voi tulla lisääkin pelaajia.

Panostukset pakiston jalkoihin ja keskikaistalle

Sekä urheilujohtaja Salmelainen että päävalmentaja Ville Peltonen olivat syystäkin tyytyväisiä onnistuneisiin täsmähankintoihinsa.

Tapparan Suomen mestaruuteen johdattaneen Jori Lehterän nappaaminen oli iso satsaus sekä pelillisellä puolella että johtajuuden kannalta.

– Halusimme vahvistaa keskikaistaa ja erikoistilannepelaamista alkavalle kaudelle. Jori oli viime kaudella Liigan eliittiä molemmissa kategorioissa. Hän tuo joukkueeseen lisäksi haluamaamme kokemusta ja johtajuutta, Salmelainen kommentoi HIFK:n tiedotteessa.

Keskikaistalla yhden variaation tuo Joni Ikosen hankkiminen Pelicansista. 19 maalia viime kaudella tehnyt Ikonen laukoo oikealta ja pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Salmelainen ei vielä vahvistanut, millä paikalla Ikonen kaavailuissa on.

– Varmasti siinä, missä saadaan hänestä paras irti. Tuleeko se olemaan keskellä vai laidassa, niin siihen vaikuttaa paljon meidän valmennuksemme.

– Tiedämme, että hän pystyy meidän erikoistilannepelaamiseemme luomaan myös huomattavasti vaihtoehtoja. Varsinkin, kun ottaa huomioon, että meillä on rightin aloittaja käytössä. Tänä vuonna Iiro (Pakarinen) oli pitkälti ainoa, joka meiltä otti rightin puolen aloituksia. Se on yksi nyanssi, jota haetaan, Salmelainen toteaa.

Yksi selvimmistä muutoksista joukkueessa on kiekollisten puolustajien määrän voimakas lisääntyminen. Siihen osa-alueelle tuovat oman panoksensa Sami Lepistö, Tony Sund ja vasta 17-vuotias superlupaus Aron Kiviharju.

– Kun miettii pelivaadetta, niin haluamme, että puolustus pystyy liikkumaan kiekon kanssa ja puolustamaan jalalla. Kaikki uudet puolustajat, jotka ovat tulleet, ovat hyvin pelitaitavia. He pystyvät hyvin luistelemaan ja liikkumaan. He pystyvät ymmärtämään peliä ja tekemään selkeitä ratkaisuja kiekon kanssa. Sen myötä koen, että olemme vahvistuneet sillä osa-alueella, Salmelainen sanoo.

Sami Lepistö Jokerit-taustalla HIFK-paitaan: ”Onhan se ajatuksena outo” 3:45
Sami Lepistö tietää saavansa kuulla Jokerit-taustastaan: "Kieltämättä ajatuksena outo"

Lue myös:

    Uusimmat