HIFK tarjoilee Tapparalle lähes historiallista nöyryytystä – viimeksi maaliskuussa pelannut kohuvahti vaihdettiin luukulle

HIFK tekee 7-0 maalin 1:10
Ensimmäinen laukaus kohti Dominik Hrachovinaa uppoaa maaliin - Ville Varakas vie HIFK:n 7-0-johtoon pronssiottelussa.

HIFK löylyttää Tapparaa SM-liigan pronssiottelussa. Ensimmäisessä erässä helsinkiläiset löivät taululle 4–0-lukemat. Toisessa erässä sama meno jatkui.

HIFK jatkoi toisessa erässä siitä, mihin ensimmäisessä jäi. Se löi toisen erän alkajaisiksi reilussa minuutissa kaksi maalia ja siirtyi 6–0-johtoon. Ensin Jere Sallinen laukoi ottelun toisen maalinsa ajassa 20.32 ja 46 sekuntia myöhemmin Teemu Tallberg  lisäsi löylyä.

Tässä vaiheessa Tappara-vahti Christian Heljanko sai tarpeekseen ja viimeksi maaliskuun lopulla pelannut Dominik Hrachovina luisteli maalille.

Kauden aikana koronavirusta vähätelleillä somepäivityksillä kohauttanut Hrachovina ei ehtinyt torjua laukaustakaan, kun selän takana jo soi. Ville Varakas laukoi taululle lukemat 7–0 ajassa 24.26.

Voit katsoa maalin pääkuvan videolta.

Enempää maaleja erässä ei nähty. HIFK:n ote pronssimitaleista on toisen erän jälkeen varsin väkevä tilanteessa 7–0. HIFK:n tehokkaimmat pelaajat kahden erän jälkeen ovat kolme maalia syöttänyt Ville Leskinen ja kaksi maalia viimeistellyt Sallinen.

HIFK:n Tapparalle tarjoama löylytys lähentelee jo SM-liigan pronssiotteluiden voittoennätystä. Pronssiotteluiden suurin voitto on nimittäin keväältä 1998, kun Jokerit löylytti Kiekko-Espoota maalein 8–0.