Ben Blood sortui juuri siihen, mitä Pelicansin piti vältellä loppuun asti – Tappara kiitti ja kumarsi

Maalikooste: Tappara - Pelicans 6:57
Videolla maalikooste ensimmäisestä finaaliottelusta Tappara–Pelicans.

Euroopan paras jääkiekkoseurajoukkue muistutti, miksi se on suosikki voittamaan toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa. Tampereen Tappara otti keskiviikkona ensimmäisen otteen Kanada-maljasta, kun Lahden Pelicans kaatui Tampereen jäähallissa vakuuttavasti maalein 5–1.

Kotijoukkue saapui kaukaloon räväkästi: Tappara tilastoi alkuminuuteilla reilusti enemmän luistelumetrejä, joista palkintona Kristian Tanus sivalsi tamperelaiset johtoon ajassa 7.29.

– Se oli enemmän intoa kuin taktiikkaa. Olisi ollut kiva jo viikko sitten aloittaa, 5–1-osuman viimeistellyt kapteeni Otto Rauhala veisteli.

Pelicans-luotsi Tommi Niemelä haastoi maalin, mutta kun se hyväksyttiin, Niemelä raivosi tuomaristolle painokelvottomin sanoin.

– Ihan käsittämätöntä, että se maali hyväksyttiin. Selvä hylsy, hän tilitti.

Joukkue heräsi päävalmentajan purkauksesta, ja 20-vuotias läpimurtopuolustaja Topias Vilén tasoitti heti toisen erän alussa.

Kohupelaaja ratkaisi – tällä kertaa pahassa

Ilves-välieräsarjassa Pelicans-pakki Ben Bloodista riitti puhetta. Milloin hänet passitettiin suihkuun ja kurinpitolautakunnan tutkittavaksi, milloin hän teki kaksi maalia.

Finaaliavauksessa amerikkalainen oli haitaksi joukkueelleen kohtalokkaalla tavalla, sillä hän seurasi 2–1-maalia jäähyaitiosta. Pari minuuttia myöhemmin Blood rikkoi taas ja Tappara iski siirretyn rangaistuksen aikana 3–1:een.

Neljään voittoon pelattavasta loppuottelusarjasta on puhuttu kokemuksen ja nuoruuden kohtaamisena: Tapparalla oli avausottelun kokoonpanossa 2000-luvulla syntyneitä pelaajia kolme, kun Pelicansilla yhdeksän. Koko vierasjoukkue pelasi myös ensimmäisen finaaliottelunsa Liigassa.

Tapparan nestoreita edusti loistavasti Veli-Matti Savinainen keräten tehot 1+1. 37-vuotias hyökkääjä on ollut Suomessa äärimmäisen voittava pelaaja, sillä hänen neljä edellistä pudotuspelikevättään – Ässät 2013, Tappara 2016, 2017 ja 2022 – ovat päättyneet kultajuhliin.