Tappara-kipparista kasvoi voittaja – vuolaat kehut mentori Saravolle: "Käsittämätön äijä"

Tapparan kapteenin Jukka Peltolan ilme keväällä 2015 Kärpille hävityn jääkiekon finaalisarjan jälkeen kertoi kaiken.

Kärpät oli hetkeä aiemmin ratkaissut seitsemännen loppuottelun ja Suomen mestaruuden itselleen. Peltola istui valokuvassa laitaa vasten jäällä, ja pelaajan katseesta paistoi tyhjyys.

Kolmena keväänä SM-finaalisarjan hävinneestä Peltolasta on sittemmin yhtä matkaa Tapparan kanssa kasvanut voittaja. Kippari korostaa seuran eli koko Tappara-organisaation merkitystä.

– Meillä pienimmätkin asiat tehdään niin, että ne koituvat joukkueemme eduksi. Pelaajat ovat kuin veljiä keskenään, Peltola kiitteli kurvailtuaan jäällä voittopokaali Kanada-malja käsille kohotettuna.

– Hyvin samantyylinen porukka tämä oli kuin viimevuotinenkin. Tietty veljeys on olemassa.

Peltola jakoi vuolaasti kiitoksia konkaripuolustaja Pekka Saravolle, jonka peliura Tapparassa sai torstaina kaiketi pisteen.

– Käsittämätön äijä, mentori minulle. Iso sydän koko joukkueelle, Peltola ylisti.

Kehujen kohde Saravo, 37, on kokenut kaikenlaista, mutta kolmas Suomen mestaruus Tapparassa jaksoi liikuttaa.

– Tämän tajuaa vasta paljon myöhemmin. Olen ylpeä, että olen saanut olla tässä joukkueessa mukana, Tappara-fanien kestosuosikki herkistyi.

Yllätysratkaisija jalat maassa

Voittomaalin päätöserässä tehnyt Juhani Jasu ei nelosketjun keskushyökkääjänä etukäteen ollut finaalin todennäköisin ratkaisija. Huumorilla höystäen hän väitti haaveilleensa ratkaisijan roolista ”Game Sevenissä”.

– Tottai kai kaikki pelaajat uneksivat siitä. Nyt ratkaisin jo kuudennessa pelissä. Parempi silti näin.

Nelosketjun aloitusspesialistin ja möyrijän näkökulma pelaamiseen on maanläheisempi kuin alati huomiota keräävän maalitykin. Jasu muistuttikin, ettei runkosarjavoittaja Tappara edennyt mestariksi rallatellen.

– Monta kertaa oli lähellä, että kausi olisi voinut päättyä toisinkin.

Lue myös:

    Uusimmat