Tapio Suominen avoimena kamppailustaan sairautensa kanssa: "En haaveile kokopäiväisestä työstä enää"

Tapio Suominen kertoo voivansa hyvin, kun muistaa pitää itsestään huolta. 

Entinen urheiluselostaja Tapio Suominen odottaa hyvillä mielin syksyllä julkaistavaa kirjaansa. Lasse Lindqvistin kirjoittamassa teoksessa Suominen käy läpi elämäänsä sekä urheilun että pitkään jatkuneen sairauden kautta. Suominen kertoi kuulumisiaan Storyvillen kesäkauden avajaisissa.

Suominen sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä, ja elämään on menneinä vuosina mahtunut paljon kipuilua. Hän kertoo, että kirjan tekeminen on pakottanut käsittelemään menneitä, mikä on hyvä asia. Kokemukset olisi miehen mukaa pitänyt käydä läpi ennemmin tai myöhemmin.

Asioita on käsitelty myös lähipiirin kanssa. 

– Osa tapahtumista on sellaisia, joista en sairauden luonteesta johtuen edes muista, että miten olen käyttäytynyt, Suominen sanoo.

– Pelottavaa se ei ole, koska olen kuitenkin elänyt ja kokenut ne asiat. Ne ovat olleet aika rankkoja, ja nyt kun voin paremmin, on tavallaan aika helppoa katsoa taaksepäin. Usko on vahvistunut, että haluan tehdä kaiken voitavani, ettei enää tulisi uitua niin syviin vesiin. 

Yleltä lähdettyään Suominen keskittyi pitkään vain toipumiseen. Vuoden mittaisen sairasloman lopulla alkoi tuntua, että oman jaksamisen rajoissa työskentely on välttämätöntä. Onneksi kaikenlaista pientä onkin ilmaantunut. 

– Olen eläkeläinen, enkä haaveile kokopäiväisestä työstä enää. Mutta sellaista keikkaluontoista, joka tarjoaa sen verran haastetta että mieli pysyy virkeänä, se on se juttu.

Lue myös:

    Uusimmat