Kilpakumppani pelasti merihätään joutuneen Tapio Lehtisen

Tapio Lehtinen valmistautuu kahteen maailmanympäripurjehdukseen – MTV merimaisemissa 13:01
Video kesäkuulta: Tapio Lehtinen valmistautui kahteen maailmanympäripurjehdukseen – MTV merimaisemissa.

Perjantaina merihätään joutunut ja pelastuslautalle siirtynyt suomalaispurjehtija Tapio Lehtinen on päässyt kilpakumppani Kirsten Neuschäferin veneeseen Intian valtamerellä.

Lehtinen odotti Neuschäferin veneessä rahtialusta, jolla hän pääsee pois mereltä. Golden Globe -purjehduskilpailu tiedotti Twitter-tilillään, että Lehtinen on päässyt häntä hakeneen rahtialuksen kyytiin juotuaan ensin lasilliset rommia Neuschäferin kanssa.

Maailman vaikeimmaksi yksinpurjehduskilpailuksi kutsuttuun Golden Globeen osallistuva Lehtinen lähetti Suomen aikaa perjantaiaamuna hätäviestin Asteria-purjeveneestään.

Eteläafrikkalaisen Neuschäferin jälkeen kilpakumppaneista toiseksi lähimpänä oli intialainen Abhilash Tomy, mutta hänet vapautettiin pelastusvastuusta, kun rahtialus lupautui mukaan Lehtisen etsintöihin.

– Tapio nukkunut yönsä pelastuslautalla kuin lapsi kehdossa konsanaan ja nyt Kirsten on saapunut hänen lähelleen, Lehtisen Twitter-tilillä selostettiin lauantaiaamun tapahtumia.

Kilpailun järjestäjien mukaan Lehtisen hätäsignaali lähetettiin noin 830 kilometriä kaakkoon Etelä-Afrikasta. Lehtisen vene upposi viidessä minuutissa.

– Et voi päästä paljon lähemmäksi merta, rakastan sitä, mutta tämä on jo tarpeeksi lähellä. Kiitos, että pidätte huolta minusta, Lehtinen viestitti Twitterissä.

Golden Globe -kilpailu alkoi Ranskan Les Sables-d'Olonnesta 4. syyskuuta. Kilpailu purjehditaan maapallon ympäri ilman pysähdyksiä tai modernia teknologiaa.

Juttua päivitetty klo 10.43: Lehtinen pääsi Neuschäferin veneestä hänet hakeneen rahtialuksen kyytiin.

Lue myös:

    Uusimmat