Tanssilegendat Jukka Haapalainen, Sirpa Suutari-Jääskö ja Jorma Uotinen hyppäävät ensimmäistä kertaa yhdessä näyttämölle: "Kipuilin, että enää en pysty lavalle"

Jorma Uotinen, Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen nähdään avioliittodraamassa.

Tampereen Työväen Teatteri esittää ensi keväänä August Strindbergin  Kuolemantanssin, jonka pääosissa tähdittävät tanssitaiteilijat Jorma Uotinen, 71, Jukka Haapalainen, 56, ja Sirpa Suutari-Jääskö, 55.

Esityksessä hypätään kolmiodraaman pyörteisiin, jotka konkaritanssijat ottavat haltuunsa. Teos vie katsojan keskelle avioliittokriisiä. Pariskunta, jota esittävät Suutari-Jääskö ja Uotinen ovat viettämässä hopeahääpäiväänsä, kunnes paikalle ilmestyy vieras menneisyydestä, jota Haapalainen tähdittää.

Taiteilijoille isolle näyttämölle hyppääminen vuosien tauon jälkeen on merkityksellistä jo heidän ikänsäkin puolesta.

– Minä olen jo todellakin ohi tanssijoiden eläkeiän. Ohjaaja Tiina Puumalainen sai vakuutettua, että tämän ikäisen ihmisen pitäisikin tanssia, Suutari-Jääsko kuvailee.

– Kipuilin, että enää en pysty lavalle. Ei hyväksy sitä, että kapasiteetti heikkenee. Minulla alkoi tulla sellainen olo, että minun kroppani ei kykene enää samaan. Liikkumiseen ja opettamiseen joo, mutta mennä isolle lavalle, Suutari-Jääskö jatkaa.

"Tullaan sen ikäisinä kuin ollaan ja tehdään se niin kuin tämän ikäiset ihmiset sen tekevät"

Haapalainen kertoo saaneensa tanssikapasiteetin nopeasti takaisin. Mies tuumii, että taiteilijoiden ikä tuo teokseen merkittävää sanomaa.

– Voi olla tämän teoksen hienoja sanomiakin, että tullaan sen ikäisinä kuin ollaan ja tehdään se niin kuin tämän ikäiset ihmiset sen tekevät. Totta kai meillä on vahva pohja tanssijoina ja se tulee esiin sieltä.

Teoksen ohjaaja Tiina Puumalainen kokee, että juuri iän vuoksi tanssilegendoilla on enemmän annettavaa katsojille.  

– On hirveen hienoa, että kun tehdään tanssiteosta, että ihmiset ovat rooliensa ikäisiä se ei ole se ilmeisin asia, mitä helposti ajatellaan. Heillä on niin pitkä kokemus, että he pystyvät tuomaan niin paljon ilmaisua ja elämänkokemusta siihen näyttelemiseen, Puumalainen kuvailee.

Jorma Uotinen tähdittää pahamaineista roolia

Jorma Uotinen hyppää pahamaineisen Edgarin rooliin, jossa kuvataan narsismia.

– Tämä oli houkutteleva työryhmänä jo. Erityisesti minua kiinnostaa tämän draaman tulkitsemienne ja tämän henkilöhahmon tekeminen. Yritän löytää psykologisesti tarkkaa henkilökuvaa tällaisesta aika hirviömäisestä ihmisestä, Uotinen kertoo.

Uotinen esiintyy lavalla ensimmäistä kertaa yhdessä ystäviensä Haapalaisen ja Suurtari-Jääskön kanssa.

– Se on plussaa tässä, että he ovat ystäviäni. Kiinnostaa myös heidän lähestymistapansa, koska meillä on niin erilaiset taustat tanssijoina, että minkälainen kombinaatio tästä syntyy. Uskon, että meillä on kaikilla esiintyjän karaktääriä ja ne voi hyvin mätsätä yhteen.

Intohimoinen näytelmä on sovitettu visuaalisesti näyttäväksi draamalliseksi tanssiteokseksi. Näyttämöllä nähdään tähtitanssijat Jorma Uotinen, Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen, jotka suunnittelevat yhteistyössä myös teoksen koreografian. Kuolemantanssin sovittaa ja ohjaa Tiina Puumalainen, visuaalinen suunnittelu on Teppo Järvisen ja sävellykset Pekka Siistosen.

Ensi-ilta on 6.4.2022 Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä.

Tanssii Tähtien Kanssa -finaali sunnuntaina klo 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. Tanssikupla mtv-palvelussa maanantaisin ja perjantaisin. Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja