32 vuotta yhdessä olleet tanssijapariskunta Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö kertovat parisuhteestaan: "Ei missään tapauksessa alentuisi siihen, että…"

6:04
Jukka Haapalainen vieraili MTV Uutiset Livessä summaamassa TTK-kautta

Tanssitaiteilijat Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö kertovat pitkän parisuhteensa ja ammatillisen yhteistyönsä voimavaroista.

Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Jukka Haapalainen, 56 on ollut tanssija Sirpa Suutari-Jääskön, 55, kanssa yhdessä jo 32 vuoden ajan, josta 22 vuotta naimisissa. Tanssijoilla on koti Lontoossa, mutta vallitsevan maailmantilanteen vuoksi, he ovat viettäneet paljon aikaa Suomessa viime aikoina.

Pariskunta kertoo parisuhteen ja työn yhdistämisestä.  

 – Pitkä yhteistaival privaatti- ja työpuolella vaatii sitä, että kuuntelee ja sallii. Ja ei missään tapauksessa alentuisi siihen, että pitää toista itsestäänselvyytenä. Kyllä me teroittelemme hampaita aika paljon ja välillä haluaisi ojentaa toista ja muokata, mutta ymmärrämme sen, että sitä ei voi tehdä. Sinun täytyy sallia sen toisen läsnäolo sellaisena kuin se on, Jukka kertoo.

– Meillä on vuosien myötä kehittynyt ymmärrys siitä, että pitää saada toisen antaa kehittyä ja muuttua, Sirpa kuvailee.

Pariskunta pyörittää Suomessa yhteistä tanssistudiota. He myös kiertävät ympäri maailmaa pitämässä valmennuksia. Elämät ovat nivoutuneet yhteen vuosien saatossa niin työ kuin myös yksityispuolella.

– Me emme voi vain potkaista palloa, jos siltä tuntuu, vaan pitää huolehtia, että asiat ratkeavat, Sirpa kertoo.

"Olen siinä ehkä vähän parempi kuin aiemmin"

Jukka kertoo opetelleensa pitkän parisuhteen aikana hyväksymään moitteita paremmin.

– Olen opetellut sitä, että jos toinen moittii sinua jostain, niin et aina vastusta sitä moitetta. Sillä voi yllättää toisensa ja se voi tuntua aika kivalta sen toteaminen. Silloin se väittely ei jatku ja sieltä tullaan ulos.

– Minusta olisi myös järkevää sanoittaa se ja tuoda julki: "Kiitos kun herättelit minut taas kerran". Se on sellainen, mitä voisin opetella vielä enemmän ja enemmän. Olen siinä ehkä vähän parempi kuin aiemmin, Jukka tuumii.

Aviopari nähdään keväällä yhdessä vuosien tauon jälkeen näyttämöllä

Tampereen Työväen Teatteri esittää ensi keväänä August StrindberginKuolemantanssin, jota tanssitaiteilijat tähdittävät yhdessä Jorma Uotisen kanssa.

Esityksessä hypätään kolmiodraaman pyörteisiin, jotka konkaritanssijat ottavat haltuunsa. Teos vie katsojan keskelle avioliittokriisiä.

– Tarina on vahva klassikko. Psykologinen palapeli. Jännittävää ihmisen jännitettä itseensä kohtaan kuin myös ihmissuhteisiin. Omalta osaltani olen myös otettu siitä, että saan työskennellä kahden hienon herra taiteilijan kanssa. Mieletön työryhmä, jossa sävelletään koko ajan musiikkia sitä mukaan, kun tanssit etenee, Sirpa kuvailee tulevaa esitystä.

– Tarinahan kertoo kolmen ihmisen tarinan. Tässä esitetään ihmisiä, jotka ovat vanhempi herra, jolla on nuorempi vaimo ja menneisyydestä tuttu kolmas henkilö, jota minä sitten esitän. Ohjaaja ajatteli, että me kolme olisimme täydellinen jengi esittämään näitä hahmoja, Jukka kertoo.

Intohimoinen näytelmä on sovitettu draamalliseksi tanssiteokseksi. Näyttämöllä nähdään tähtitanssijat Jorma Uotinen, Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen, jotka suunnittelevat yhteistyössä myös teoksen koreografian. Kuolemantanssin sovittaa ja ohjaa Tiina Puumalainen, visuaalinen suunnittelu on Teppo Järvisen ja sävellykset Pekka Siistosen.

Ensi-ilta on 6.4.2022 Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä.

Tanssii Tähtien Kanssa -finaali sunnuntaina 28. marraskuuta MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa kello 19:30. Näin MTV Uutiset seuraavat finaalipäivää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja