Tanssija Tinze on kokenut pitkäaikaista somekiusaamista – Missä menee raja?

Missä menee somekirjoittamisen rajat? 10:01
Tanssija Tinze ja somepoliisi Antti Kopra Helsingin poliisista keskustelivat somekiusaamisesta MTV:n Huomenta Suomessa

Somekiusaaminen on valitettavaa arkipäivää.

Tanssija Tinze, sekä vanhempi konstaapeli Antti Kopra Helsingin poliisista vierailivat MTV:n Huomenta Suomessa keskustelemassa somekiusaamisesta, jota Tinze kertoo myös kokeneensa.

Pitkän uran tanssijana tehnyt twerkkaaja Tinze sanoo saavansa somessa pääosin mukavia viestejä, mutta hänellä on myös ikäviä kokemuksia.

– Pääasiassa saan mukavia viestejä ja rakkautta, mutta tulee myös päivittäistä vihaa. Halveksuntaa ja vähättelyä tulee todella paljon. Päivittäiset viestit liittyvät hyvin paljon ulkonäköön, Tinze kertoo.

Tanssija sanoo saavansa törkyviestejä päivittäin. Hänen mukaansa viestit ovat usein todella rumia ja ikäviä. Tinze kertoo, että on kokenut myös pitkäaikaista somekiusaamista ja maalittamista.

– Tanssiva naisvartalo pienissä vaatteissa herättää selvästi kaikenlaisia tuntemuksia ja saan todella paljon esimerkiksi kaikenlaisia sopimattomia ehdotuksia.

Somepoliisina työskentelevä Vanhempi Konstaapeli Antti Kopra Helsingin poliisista kertoo tunnistavansa ongelman. Hänen mukaansa monen kiusaajan tarkoitus on nimenomaan yrittää vaikuttaa millaista materiaalia esimerkiksi julkkikset voivat jakaa.

– Olkoon se sitten julkkis, tai pahimmassa tapauksessa poliitikko, jonka kautta pyritään vaikuttamaan valtakunnalliseen ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon, Kopra sanoo

Kopran mukaan kiusaaminen ei rajoitu vain julkkiksiin tai poliitikkoihin, vaan siihen törmää myös niin sanottujen tavallisten ihmisten kohdalla.

– Kiusaaminen on monessa tapauksessa jopa liian lievä ilmaisu asioista. Olkoon kyse koulukiusaamisesta tai somesta, niin monestihan se on rikollista ja nämä ovat niitä asioita, joihin poliisin pitäisi päästä käsiksi, Kopra lisää.

Kuinka Tinze on jaksanut kiusaamista ja kuinka sellaista voisi ehkäistä? Katso Antti Kopran ja Tinzen koko haastattelu jutussa olevilta videoilta!

Miten puuttua loukkaavaan some kommentointiin? 8:58

Lue myös:

    Uusimmat