Tanskassa kytee pelko – toistaako Huuhkajat juuttien tempun vuoden 2018 MM-kisoista?

Tanskalaiskanava TV2 kirjoittaa, että Suomen miesten jalkapallomaajoukkue saattaisi toistaa Tanskan tempun vuoden 2018 MM-kisoista, kun se kohtaa maanantaina EM-kisojen B-lohkon päätöspelissä Belgian.

Vuonna 2018 alkulohkovaiheessa Tanska kohtasi päätöspelissä Ranskan. Sille riitti tasapeli varmistamaan paikka pudotuspeleihin. Joukkueet nyhjäsivät 0-0-tasapelin ja molemmat etenivät neljännesvälieriin. Tanska putosi ensimmäisellä kierroksella rangaistuspotkuilla Kroatialle, joka eteni aina finaaliin saakka. Ranska vei maailmanmestaruuden Kroatiaa vastaan pelatussa MM-loppuottelussa.

TV2 kirjoittaa, että Belgia ja Suomi hyötyvät valtavasti tasapelistä. Belgia varmistaa sillä lohkovoiton ja Huuhkajat etenee mitä suurimmalla todennäköisyydellä jatkoon ollen joko lohkon kakkonen tai kolmas. 

Kanava jatkaa artikkelissaan toteamalla Tanska-lasit päässään, että sellaista tilannetta voidaan pelätä, jossa Belgia ja Suomi ovat tyytyväisiä tasatulokseen ja kumpikaan ei lähde riskillä hakemaan johtomaalia.

Tasapeli merkitsisi myös sitä, että Tanska ei voisi nousta lohkossa enää toiseksi. Tanskan on pakkovoiton edessä Venäjää vastaan ja sen toiveena on voittaa ottelu selvin lukemin maalieron parantamiseksi.

Huuhkajat kohtaa Belgian B-lohkon päätösottelussa maanantaina kello 22.

Lue myös:

    Uusimmat