Tanskan poliisin jättioperaatio: Yli 20 terrorismirikoksista epäiltyä otettiin kiinni – onko maa yhä turvallinen?

7:09

Tanskassa pidätettiin juuri 21 henkilöä, joiden epäillään suunnitelleen terroristista tekoa. Tanskan Suomen suurlähettiläs kuitenkin vakuuttaa, että maa on yhä turvallinen.

Tanskan tiedustelupalvelu ja poliisi tekivät hiljattain parisenkymmentä operaatiota ottaakseen kiinni 21 henkilöä, joiden epäiltiin suunnittelevan terroritekoa. Pidätettyjen epäillään yrittäneen hankkia räjähdysaineita, aseita ja ammuksia.

– Kyllä se rumalle näyttää, mutta tiedustelupalvelu ja poliisi ovat onnistuneet operaatiossaan, Tanskan Suomen suurlähettiläs Vesa Vasara sanoo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Massiivisesta pidätysoperaatiosta huolimatta maan turvallisuustilanne on Tanskassa silti ennallaan. Suurlähettilään mukaan maa on yhtä turvallinen kuin ennenkin.

– Tiedotustilaisuudessa turvallisuuspalvelun päällikkö sanoi, että terrorismin tila on vakava, mutta he eivät valmiustasoa silti kohottaneet kuitenkaan.

Kaksoskansalaisten passit pois

Vasaran mukaan al-Holin pakolaisleiri on ollut Tanskassakin julkisessa keskustelussa. Tanska päätti palauttaa leiriltä yhden vakavasti sairaan lapsen hiljattain.

anskan ulkomaalaispolitiikka on verrattain tiukka. Vasara kertoo, että ulkomaalaisiin liittyvät kysymykset ovat olleet Tanskassa osa poliittista keskustelua jo 15-20 vuotta.

– Nykyinen sosiaalidemokraattinen vähemmistöhallitus pääsi valtaan sillä, että he ottivat tiukemman suhteen siihen.

Vasaran mukaan Tanskassa ajettiin vastikään kiireellisesti läpi laki, joka mahdollistaa kaksoiskansalaisten Tanskan passin mitätöimisen. Hänen tietojensa mukaan lakia on jo ehditty hyödyntää ainakin kahden kaksoiskansalaisen kohdalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja