Tanskan leiristä erityinen pyyntö kotiyleisölle, jatkohaaveiden edessä vielä suuri haaste – "Olen kyllästynyt puhumaan siitä"

8:47
Videolla kuvaa lauantain EM-otteluista.

Jalkapallon EM-lopputurnauksen isäntämaihin lukeutuva Tanska hallitsi alkulohkon otteluitaan Suomea ja Belgiaa vastaan, mutta punavalkoisten kannalta tulos on ollut karu: pisteitä pyöreä nolla ja vain yksi tehty maali.

Jos Tanska mielii saavuttaa jatkopaikan, sen on kukistettava maanantaina Kööpenhaminassa Venäjä ja toivottava samalla, että Belgia lyö Suomen Pietarissa.

–  Olen kyllästynyt puhumaan siitä, että pelaamme hyvin, mutta lopulta häviämme. Nyt meidän on saatava voitto, Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand ilmoitti uutistoimisto Ritzaun mukaan.

Tanskan kannalta turnaus alkoi traagisesti, kun joukkueen suurin tähti Christian Eriksen lyyhistyi Suomea vastaan kentän pintaan sydänpysähdyksen takia. Tanska sai Belgiaa vastaan torstaina kotiyleisöltään hurjan tuen ja teki turnauksen avausosumansa jo ottelun toisella peliminuutilla. Vire ei kuitenkaan pitänyt loppuun saakka.

Eriksen pääsi sairaalasta perjantaina ja kävi katsomassa Tanskan ryhmää. Keskikenttäpelaaja Christian Nörgaard korostaa, että joukkue voi keskittää nyt täyden energiansa urheiluun.

– Osoitimme Belgiaa vastaan, että olemme henkisesti vahvoja ja voimme pelata korkealla tasolla.

Aktiivinen mutta tehoton

Uefan kisatilastojen mukaan tehottomuudesta kärsinyt Tanska hyökkäsi kahden ensimmäisen kierroksen aikana toiseksi eniten kaikista joukkueista, 122 kertaa. Vain Espanjalla oli enemmän hyökkäyksiä, kaikkiaan 151.

Alkulohkoon jääminen olisi Tanskalle jättipettymys, sillä joukkuetta pidettiin kisojen alla mustana hevosena.

– Toivon, että ihmiset antavat meille samanlaisen tuen kuin Belgiaa vastaan, sillä kaikki näkivät, mitä se merkitsi meille. Jos aloitamme ottelun samanlaisella kaasulla kuin Belgia-ottelussa, venäläisten on puolustettava erittäin laadukkaasti pitääkseen meidät poissa maalipaikoilta, Hjulmand ennakoi.

Venäläinen Sport-Ekspress kertoi sunnuntaina, että Suomea vastaan loukkaantunut laitapuolustaja Mario Fernandes on palannut joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Kolme pistettä haalineelle Venäjälle suoraan jatkopaikkaan riittää tasapelikin, jos Suomi ei yllätä ja voita Belgiaa.

Molemmat B-lohkon päätöskamppailut alkavat maanantaina Suomen aikaa kello 22.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja