Tanskan ratkaisija sätti Huuhkajia: "Pidin siitä että heitä rangaistiin"

Lukas Hradecky: Sääli, olisi ollut otettavissa oleva piste 1:59
Lukas Hradecky harmitteli tasapelin menettämistä sitkeän puolustustaistelun jälkeen.

Sunnuntai-iltana arvokkaan 1–0-vierasvoiton Helsingin olympiastadionilta hakeneen Tanskan riveistä annettiin sekä tunnustusta että rapaa sitkeästi taistelleen Suomen puolustuspelaamiselle.

Tanska otti vahvan kiinnityksen EM-kisapaikkaan täydellä kolmeen pisteen potilla, joka pudotti Huuhkajat karsintalohkon kärkipaikalta kolmannelle sijalle. 

Kärjessä on nyt tasaista, kun oman ottelunsa San Marinoa vastaan 4-0 voittanut Slovenia on Tanskan kanssa tasapistein keulilla. Vain pisteen päässä ovat Suomi ja kotonaan Pohjois-Irlannin 1-0 voittanut Kazakstan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä voittoon. On tärkeää, että olemme takaisin ykköspaikalle, johon kuulumme. Tämä oli erittäin ratkaiseva heti lohkossamme, julisti Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand Helsingin illassa Ekstrabladet-lehden mukaan.

Tanska muutti Suomea vastaan peliryhmitystään ottelun edetessä siirtymällä kolmen alakertaan. Tuolla muodostelmalla joukkue eteni kaksi vuotta sitten EM-kisoissa aina välieriin asti, mutta sittemmin Hjulmand on vaihtanut puolustavampaan taktiikkaan.

Huuhkajia vastaan joukkueen oli pakko ottaa ohjat käsiinsä hyökkäyspäässä.

– Voitto oli ansaittu, mutta täytyy myöntää, että niin hyvin puolustavaa joukkuetta vastaan on erittäin vaikea pelata, Hjulmand kehui.

Voittomaalin 86. minuutilla iskenyt Pierre-Emile Höjbjerg vaikutti helpottuneelta, kun Suomen puolustus murtui lopulta.

– Pidin siitä, että Suomea rangaistiin, kun he istuivat lohkon kärkijoukkueena alas ja halusivat vain tasapeliä, Höjbjerg tokaisi B.T.-lehdelle.

– Tämä oli kuuden pisteen ottelu, jossa Suomi olisi voinut päästä voitolla karkuun, mutta toivottavasti saimme tästä nyt vauhtia ja henkistä voimaa, Höjbjerg sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat