Huuhkajien lohkossa kompuroivan Tanskan päävalmentaja joutui kritiikkivyöryyn – hämmentävään ratkaisuun tivattiin selitys

Maalikooste: Slovenia - Tanska 2:25
Kaso videolta Slovenia–Tanska-ottelun maalit.

Huuhkajien EM-karsintalohkon ennakkosuosikki Tanska jäi 1–1 tasapeliin Sloveniaa vastaan. Tanskan joukkueen peli on yskähdellyt, ja viime päivinä joukkueen ympärille on noussut kohu, kun yksi pelaaja on lähetetty kotiin kesken maajoukkueleirityksen.

Tanska on Huuhkajien johtamassa H-lohkossa vasta kolmantena neljän pelikierroksen jälkeen. Pistemenetykset ovat tulleet Sloveniaa ja Kazakstania vastaan.

– Meillä on liian vähän pisteitä. Isoin ongelma on, että hävisimme Kazakstanille. Meillä ei ole niin paljon pisteitä kuin olimme ennakoineet ja tiedämme, että syksyllä meidän pitää pelata todella hyvin, päävalmentaja Kasper Hjulmand totesi BT:n mukaan Slovenia-ottelun jälkeen.

Joukkueen kapteeni Simon Kjaer oli samoilla linjoilla.

– Kazakstan-ottelu varjostaa kaikkea. Ne kolme pistettä olisimme tarvinneet. Ei ole kyse Slovenia-ottelusta. Meidän olisi pitänyt voittaa täälläkin, mutta päästimme typerän maalin, Kjaer totesi.

Päävalmentaja Hjulmand on ollut kovassa paineessa ennen ja jälkeen Slovenia-ottelun, koska hän passitti yhden maajoukkuepelaajan kotiin ennen Slovenia-ottelua. Tanskalaiasmediassa on ihmetelty, miksi tanskalaishyökkääjä Mohamed Daramya piti nöyryyttää julkisesti lähettämällä hänet kotiin kesken maajoukkueikkunan.

Tanskalaismedia BT:n mukaan Daramy täyttää vain kaksi kriteeriä, joita maajoukkuepelaajalta vaaditaan. 

– Se ei pidä paikkansa, Hjulmand totesi Ekstra Bladetin mukaan.

– Tieto on lähtenyt keskustelusta, jonka kävin Daramyn kanssa. Kun se kerrottiin muille, väärinkäsitykset nousivat esiin.

– Mielestäni koko asia on omituinen, ja se on lähtenyt täysin käsistä.

On selvä, että pistemenetykset Kazakstania ja Sloveniaa vastaan ovat nostaneet kysymysmerkkejä ilmaan joukkueen pelaamisesta. Varsinkin juuttien puolustuspelaamista on moitittu ja tanskalaismedian mukaan Daramy ei lähtenyt Sloveniaan, koska hänen puolustamispelaamisensa ei ole riittävän hyvällä tasolla.

Hjulmandin mukaan tapauksessa ei ole mitään poikkeavaa.

– Olen tehnyt saman ennenkin ja ottanut vain 23 pelaajaa mukaan, kun jouduimme pelaamaan toisen pelin, Hjulmand kertoi.

Tanskalaismedia sen sijaan ihmettelee, miksi pelaaja lähetetään kotiin, vaikka kyseessä ei ole loukkaantumista. 

– Tietysti olen keskustellut Daramyn kanssa ja sanonut, missä hän voi kehittyä ja parantaa. Tarkemmin keskustelujen sisältö jää meidän kahden väliseksi, Hjulmand sanoi.

Huuhkajillla loistomahdollisuus

Tanskan lohkovoiton kannalta tappio Kazakstanille ja tasapeli Sloveniaa vastaan ovat kipeä takaisku. Suomelle sen sijaan Tanskan tulokset antoivat avaimet käteen lohkovoittoa ajatellen. Suomi johtaa H-lohkoa, ja lohkovoitto on nyt Huuhkajien omissa käsissä.

Suomella on vielä jäljellä kuusi karsintaottelua, joten spekulaatio on hyvin varhaista. Suomi on tällä hetkellä kaksi pistettä Tanskan edellä. Tasapelikin Tanskaa vastaan riittää, kun joukkueet kohtaavat toisensa Olympiastadionilla, jos Suomi onnistuu voittamaan loput otteluistaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että karsinnoissa ei ole luvassa helppoja pelejä. Huuhkajilla on edessään Tanska-pelin lisäksi vielä kaksi kivikovaa ottelua, kun Huuhkajat liitelee vierasotteluihin lohkokakkosta Kazakstania ja lohkoknelosta Sloveniaa vastaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat