Tanskan ihmenousu hämmästyttää – kolmen maalin takaa-ajo käynnistyi kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa: "Hyppäsin jokaiseen pääpalloon, mihin oli mahdollista hypätä"

Sveitsillä oli tukeva 3-0-johto jalkapallon EM-karsinnoissa tiistai-iltana Tanskaa vastaan. Kolmen maalin johto suli kuitenkin loppuminuuteilla harvinaisella tavalla.

Ottelua oli pelattu 84 minuuttia, kun Valioliiga-seura Huddersfieldissa pelaava tanskalaispuolustaja Mathias Jorgensen kavensi pelin lukemiksi 1-3.

Neljä minuuttia myöhemmin Christian Gytkjaer toi vieraat jo maalin päähän ja Henrik Dalsgaard viimeisteli käsittämättömän kirin lisäajan kolmannella minuutilla. Pisteet jaettiin 3-3-tasapelin myötä.

– Juoksi pitkin kenttää ja hyppäsin jokaiseen pääpalloon, mihin oli mahdollista hypätä, ja se kannatti, tasoitusmaalin tehnyt Dalsgaard kuvaili tasoitusmaalia edeltäneitä pelitapahtumia Tanskan yleisradioyhtiö DK:n mukaan.

– Tämä saa muut lohkon joukkueet pelkäämään meitä. Päivänä, kun pelimme ei toimi, emme lopeta taistelua. Meidän on kehitettävä peliä, mutta emme voi valittaa tuloksesta.

2-3-kavennuksen tehnyt Gytkjaer ei muistanut tarkkaan lopun tapahtumia.

– En muista, mitä ajattelin. Meidän täytyi vain saada pallo keskiympyrään uudestaan ja uudestaan. Se oli upea kokemus. Tämä taistelu oli sairain, jossa olen ollut. Osoitimme olevamme fantastinen joukkue. Meiltä löytyy munaa, Gytkjaer sanoi DK:n mukaan.

Tanska kohtaa seuraavassa EM-karsintaottelussa kesäkuun 7. päivä Irlannin.

– Se on hauskaa, miten tunteet voivat joskus muuttua niin lyhyessä ajassa. Jalkapallo on mahtavaa ja tämän vuoksi rakastamme peliä, 30 vuotta tiistaina täyttänyt tanskalaispuolustaja Simon Kjär sanoi tanskalaislehti BT:n mukaan.

– Moraali ja yhtenäisyys. Ehkä pian ymmärrätte mistä tämä joukkue on tehty. Voimme puhua paljon, mutta on hienoa nähdä arvomme toimivan käytännössä, Kjär jatkoi.

Tasapelin myötä Tanska on ollut varsinaisella peliajalla voittamaton päävalmentaja Åge Hareiden alaisuudessa 26 ottelun ajan.


Lue myös:

    Uusimmat