Sanasota syttyi Norjan ja Ruotsin välillä trillerin jälkeen: ”En tiedä, mitä hän on polttanut”

Norja ja Ruotsi tarjosivat henkeäsalpaavan trillerin jalkapallon EM-karsinnoissa tiistai-iltana. Ruotsi otti 3-2-johdon lisäajalla, mutta Norja onnistui tasoittamaan ottelun juuri ennen päätösvihellystä. Joukkueiden välillä puhkesi sanasota ottelun jälkeen.

Ruotsin 25-vuotias hyökkääjä Robin Quaison ja Norjan Joshua King antoivat ottelun jälkeen sanallisia iskuja vastapuolelle.

– Mielestäni olemme ensiluokkaisia ja paljon parempi joukkue, Quaison sanoi Expressen-lehden mukaan TV4:lle.

– Kuka on Quaison? En tiedä, mitä hän on polttanut, mutta se on hänen ongelmansa, Valioliigassa Bournemouthia edustava King sanoi norjalaislehti VG:lle.

Ottelua ei edeltänyt erityisen räjähdysherkkä tunnelma, mutta esimerkiksi näkemyksiä jakaneet tuomaripäätökset nostivat tunnetasoja.

– Siinä tapauksessa hän on saanut iskun päähänsä, Norjan keskikenttäpelaaja Markus Henriksen kommentoi VG:lle Quaisonin väitettä Ruotsin selkeästä paremmuudesta.

Ruotsi hallitsi avausjaksoa, mutta Norjan Brjön Maars Johnsen vei kotijoukkueen johtoon ruotsalaispuolustuksen epäonnistuneen purkupallon seurauksena. Vierasjoukkue näki tilanteen selkeänä paitsiona.

– Selvä paitsio. Ei mitään keskusteltavaa siitä, Ruotsin C Moren asiantuntija ja Huuhkajien entinen päävalmentaja Hans Backe sanoi TV-studiossa.

Ottelu oli yliajalle mentäessä lukemissa 2-2, kun Quaison vei Ruotsin johtoon. Sinikeltaisten ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Ola Kamara toi norjalaiset tasoihin lisäajan seitsemännellä minuutilla.

– Norja oli fyysinen ja teknisesti parempi joukkue kuin olin ajatellut, Quaison kuvaili vastustajaa ottelun jälkeen.


Lue myös:

    Uusimmat