Tanskalaisseurue pahoinpiteli suomalaismiehiä baarissa – karu hyppypotku päähän tallentui valvontakameraan

1:55
Katso videolta, millaista väkivaltaa ravintolassa harjoitettiin.

Oikeus antoi viime kuussa tuomion vuoden 2018 heinäkuussa Helsingissä tapahtuneesta baaritappelusta, jossa joukko 1990-luvulla syntyneitä tanskalaismiehiä oli syytteessä pahoinpitelyistä.

Tapauksen taustalla on oikeuden päätöksen perusteella jonkinlainen kahnaus olutravintolassa tanskalais- ja suomalaisseurueiden välillä.

Ainakin kaksi suomalaista joutui ravintolaillan aikana jonkinlaisen pahoinpitelyn kohteeksi, minkä lisäksi yhtä miestä oli pahoinpidelty kadulla.

Ravintolan sisällä kahta uhria oli ainakin puskettu päällä kasvoihin. Heistä toisen päähän oli kohdistunut hyppypotku, jonka jälkeen uhria oli pahoinpidelty ravintolan lattialla.

Oikeus: Osaa tekijöistä ei tunnistettu riittävän varmasti

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että hyppypotkun tekijän henkilöllisyydestä oli riittävä näyttö, sillä tekijä erottui ulkonäkönsä vuoksi muuten suurikokoisesta seurueestaan.

Sen sijaan syytteet toiselle tanskalaismiehelle suomalaisen suun alueelle puskemisesta hylättiin, koska ainoa näyttö juuri tämän syyllistymisestä tekoon oli uhrin kuvaus.

Kadulla tapahtuneen pahoinpitelyn osalta ravintolassa hyppypotkun tehnyt mies tunnusti väkivallan, mutta muut kiistivät rikoksen.

Kolmesta syytteessä olleesta tanskalaismiehestä kaksi sai tuomion. Yhden syytteet hylättiin kokonaan. Toinen heistä sai sakkotuomion huumausaineen käyttörikoksesta kokaiinin käyttämisen johdosta.

Kolmas tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

– Käräjäoikeus katsoo, että kyseessä on ollut hyvin moitittava teko, kun tuntematonta, provosoimatonta ihmistä on potkaistu voimakkaan näköisellä hyppypotkulla päähän, tuomiossa todetaan.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

3:34
Riidanhaastajan täystyrmäys tallentui valvontakameraan: 19-vuotias joutuikin itse pahoin hakatuksi, kaverit videoivat löylytyksen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja