Tanska vei kansalaisuuden kahdelta jihadistilta uuden lain nojalla

9:31
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) puhui aiemmin syksyllä Huomenta Suomen haastattelussa siitä, mitä niin sanotuille Isis-naisille ja heidän lapsilleen tulisi tehdä.

Tanska on vienyt kansalaisuuden kahdelta tanskalaisjihadistilta, jotka liittyivät äärijärjestö Isisiin Syyriassa, Tanskan hallitus kertoo.

Tämä tuli mahdolliseksi lokakuussa voimaan tulleella lailla, joka koskee vierastaistelijoita, joilla on kaksoiskansalaisuus. Lain myötä Tanskan hallitus voi viedä vierastaistelijan kansalaisuuden tämän ollessa ulkomailla jopa ilman oikeuden päätöstä, mikä vaadittiin aiemmin.

Maahanmuuttoministeriö ei kertonut tarkempia tietoja kansalaisuutensa menettäneistä. Tanskalaismedian mukaan toinen heistä on 25-vuotias mies, jolla on ollut sekä Tanskan että Turkin kansalaisuus. Toinen on nuori nainen, josta ei ole lisätietoja.

Vuonna 2016 tanskalainen oikeusistuin määräsi Kööpenhaminassa varttuneen miehen vangittavaksi poissaolevana, koska tämä oli liittynyt Isisiin, kertoo sanomalehti Berlingske. Miehen kerrotaan lähteneen Tanskasta 19-vuotiaana, minkä jälkeen hän ei ole palannut maahan.

Päätöksen kohteilla on neljä viikkoa aikaa valittaa päätöksestä.

Ministeriön kerrotaan tarkastelevan kahta vastaavaa tapausta.

Päivitys 17.36: Tanskalaismedian tiedot: täydennetty toisen vierastaistelijan taustatiedolla

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja