Norja luovuttamassa jihadistiverkosto Rawti Shaxin johtajaksi epäillyn miehen Italiaan: Oli katsottu uhaksi kansalliselle turvallisuudelle jo vuonna 2003

Norja aikoo luovuttaa jihadistijohtaja mullah Krekarin Italiaan. Hallitus näytti hankkeelle vihreää valoa tänään.

Pohjois-Irakin kurdialueelta kotoisin oleva Krekar pidätettiin heinäkuussa 2019 sen jälkeen, kun hänet tuomittiin poissaolevana italialaisessa tuomioistuimessa 12 vuoden vankeuteen terrorismista.

Krekarin on epäilty johtaneen nyt jo lakkautettua jihadistiverkosto Rawti Shaxia (Uusi suunta). Verkoston epäiltiin suunnitelleen iskuja länsimaissa.

Krekar saapui Norjaan pakolaisena Irakista vuonna 1991. Vuonna 2003 hänet päätettiin karkottaa, koska hänet katsottiin uhkaksi kansalliselle turvallisuudelle. Karkotuspäätöstä ei pantu toimeen.

Norjan oikeuslaitos on antanut luvan luovutukselle, ja tänään Norjan oikeusministeriö antoi lopullisen luvan edetä asiassa. Krekarilla on nyt kolme viikkoa aikaa hakea muutosta, ja hänen asianajajansa mukaan muutosta päätökseen myös haetaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja