Mainos

Tangokuningatar Mervi Koponen kärsi oudoista oireista – sai lääkäriltä järkyttäviä uutisia: "Selkäydin on vaurioitunut niin, että aivo-selkäydinnesteeni on päässyt valumaan pois"

0:42

Tangokuningatar Mervi Koponen kertoo MTV Uutisten haastattelussa avoimesti tänä vuonna kohtaamistaan terveysongelmista.

Vuoden 2011 Tangokuningatar Mervi Koponen sairastui alkuvuodesta vakavasti. Laulaja joutui olemaan sänkypotilaana useita kuukausia, ja vakavien oireiden ja laihtumisen syyksi syyksi paljastui lopulta hyvin harvinainen sairaus.

– Vuodenvaihteen jälkeen sairastuin hyvin harvinaiseen sairauteen, Koponen kertoo.

– Selkäydin on vaurioitunut niin, että aivo-selkäydinnesteeni on päässyt valumaan sieltä pois. Silloin paine päässäni laskee ja nesteet ovat siellä vajaalla. Tämä aiheuttaa hirveitä kipuja, joihin ei sitten minkäänlainen lääke auta. Minulla (sairaus) myös teki sen, että minulle tuli hyvin voimakasta pahoinvointia. Aina, kun nousin istuma-asentoon tai seisomaan, oksensin kaiken nesteen ulos, Koponen jatkaa.

– Kaksi–kolme kuukautta makasin sängynpohjalla ja jouduin laittamaan elämänarvoni ihan uusiksi ja miettimään, että mitä tästä eteenpäin.

Koponen pitää itseään onnekkaana siksi, että hänellä sairaus diagnosoitiin nopeasti. Kaikkien sairastuneiden kohdalla näin ei ole.

– Moni, joka on sairastunut tähän samaan sairauteen, on vuosia kärsinyt siitä ilman, että heiltä on löydetty oikeaa syytä kipuihin.

"Löysin itsestäni uuden voiman"

Diagnoosin saatuaan Koposen toipuminen alkoi. Nyt hän on toipunut hyvin ja kokee olevansa jälleen sataprosenttisesti oma itsensä.

– Siellä kaikkein pahimman ja syvimmän pimeyden keskellä sitten löysin itsestäni uuden voiman ja sieltä kun olen noussut, niin olen aivan uutta intoa täynnä ja totta kai olen palannut sitten ihan sataprosenttisesti takaisin.

Sairaus on saanut Koposen miettimään entistä enemmän sitä, kuinka tärkeää fyysisen terveyden ylläpito on artistille. 

– On hirveän tärkeää, että on fyysisesti kunnossa, koska keikkailu on aika kuluttavaa. Ja myös musiikillisesti täytyy olla kunnossa ja uudistaa itsensä, kun palaa takaisin keikoille, Koponen toteaa.

   

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja