Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela hehkuttavat suomalaisten tanssilavojen meininkiä: "Saa ottaa muutaman kaljan"

Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela puhuvat lavatanssien tulevaisuudesta 1:30

Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat huolissaan tanssilavakulttuurin katoamisesta, ja kannustavat vierailemaan tanssilavoilla – ikään katsomatta.

Vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen ja vuoden 2010 tangokuningas Marko Maunuksela puhuvat MTV Uutisten haastattelussa avoimesti suomalaisesta tanssilavakulttuurista. Tanssijärjestäjiä ja -paikkoja ei ole enää Suomessa entiseen malliin, mutta Hallikainen ja Maunuksela uskovat, että perinteet olisi vielä mahdollista elvyttää.

– Tämä on haastava – erittäin haastava – ala. Olen jutellut monen tanssijärjestäjän kanssa siitä, että tarvittaisiin esimerkiksi oheismyyntiä, Hallikainen toteaa.

Maunuksela on huomannut, että viime aikoina myös nuoret ovat kiinnostuneet siitä, mitä suomalaisilla tanssilavoilla tapahtuu.

– On mukava aina nähdä, että nuorempaa väkeäkin tulee paikalle. Ei se (tilanne) ihan niin synkkä ole, mitä aina puhutaan: Valoakin näkyy, Maunuksela kertoo.

– Jos osaat kävellä, niin osaat myös tanssia, eli röyhkeästi vaan tanssilavalle ja lattialle kaikki, Hallikainen kannustaa.

"Ei sinne pidä tulla ihan änkyräkännissä"

Yksi tanssilavakulttuuriin kytkeytyvä puheenaihe on alkoholi – ja aihe jakaa mielipiteitä. Hallikainen toivoo, että tuttu Kohtuus kaikessa -sanonta ottaisi jalansijaa myös tällä saralla.

– Minun mielestäni saa ottaa muutaman kaljan, Hallikainen toteaa.

Runsas alkoholinkäyttö ei kuitenkaan tangokuninkaan mielestä kuulu tanssilavoille.

– Ei sinne pidä tulla ihan änkyräkännissä, koska se ei taas ole viihdyttävää kenellekään, hän jatkaa.

Hallikaisella ja Maunukselalla on edessään ensimmäinen yhteinen keikkakesä, jota molemmat odottavat innolla.

– Lähestulkoon kaikki keikat mitä tänä päivänä tehdään, tehdään yhdessä, vain muutamia yksittäisiä soolokeikkoja tulee joskus. Muuten ollaan yhdessä lavalla, Maunuksela kertoo kaksikon yhteistyöstä.

Lue myös:

    Uusimmat