Bess terävöittää aiempaa ahdisteluun liittyvää somepostaustaan – pyytää anteeksi ulosantiaan

Bess paljastaa toisen ammattinsa: "Sakset pysyy yhä kädessä" 1:49
Bess nähtiin Viiden jälkeen -ohjelmassa marraskuussa. Hän paljasti ohjelmassa toisen ammattinsa: "Sakset pysyy yhä kädessä"

Bess palasi Instagramissa aiemmin jakamaansa postaukseen, jossa hän kertoi tv-kuvauksissa sattuneesta tilanteesta.

Laulaja Bess jakoi viime viikolla Instagram-tililleen nyttemmin poistetun julkaisun, jossa hän kertoi hiljattain tapahtuneesta, epämukavaksi kokemastaan tilanteesta. Laulaja kertoi postauksessaan olleensa taannoin tv-kuvauksissa, joissa miesoletettu ääniteknikko oli koskettanut tarpeettomasti hänen rintojaan asentaessaan klipsimikkiä. 

Bess kirjoitti julkaisussaan kieltäneensä heti koskemasta hänen rintoihinsa.

– Vitun kiva mennä kameran eteen hymyilemään sen jälkeen, kun joku on ollut kajoamassa iholle, Bess kirjoitti.

Laulaja nosti aiheen uudelleen tapetille Instagram-tilillään ensin tiistaina 12. joulukuuta ja sen jälkeen keskiviikkona 13. joulukuuta. Muun muassa Seiska ja Ilta-Sanomat kertovat, että tiistaina julkaistussa, nyttemmin poistetussa postauksessa Bess kirjoitti, ettei tilanteessa ole tapahtunut epäasiallista kosketusta, häirintää tai ahdistelua.

Bess julkaisi varhain keskiviikkoaamuna Instagramissa kuvakarusellin, jossa hän muotoilee ja terävöittää aiemman postauksensa pointtia ja ottaa kantaa käyttämiinsä sanavalintoihin sekä postauksen kirvoittamaan reaktioon. Hän aloittaa tekstinsä kertomalla, ettei ole muuttanut mieltään kokemuksistaan.

– Tässä on kyse hyvin yksinkertaisesta asiasta. Näiden tilanteiden aiheuttamia tunteita ei ehkä moni ymmärrä, jos ei ole itsellä kehollista kokemusta siitä, että joutuu jatkuvasti suojelemaan itseään ja kehoaan. Sillon ei välttämättä tiedä, miten eri tilanteet voi triggeröidä. Siksi kerroin, Bess kirjoittaa julkaisun kuvatekstikentässä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Laulajan mukaan hänen aiemmin jakamassaan postauksessa oli suhteessa ensimmäiseen postaukseen "ristiriitaiseksi tulkittuja lauseita, jotka oli kaikkien asianosaisten osapuolten yhdessä muotoilemat". Bessin mukaan osapuolet totesivat, ettei tilanteessa ole tapahtunut rikosta, josta täytyisi nostaa syyte ja kävivät läpi, miten toimia työyhteydessä entistä sensitiivisemmin ja yhteisiä arvoja sekä odotuksia noudattaen.

– Nostin pöydälle ajattelemattoman erheen, ja sillä samalla pöydällä on tämä hyvin laaja, pitkään jatkunut herkkä keskustelu siitä mikä on okei ja mikä ei.

Bess myöntää reaktionsa ja ulosantinsa olleen hänelle ja muille ihmisille tapahtuneiden aiempien, rankkojen tapausten vuoksi "turhan väkevää". Reaktio ja ulosanti kumpusivat laulajan mukaan suoraan näistä tapauksista sekä siitä, että häirintää, ahdistelua, epäsopivaa koskettelua ja -käytöstä tapahtuu jatkuvasti. Hän kirjoittaa näiden olevan vakavia asioita ja vakavia syytöksiä, joihin ei tule suhtautua kevyesti.

– Siksi pyydän osaltani anteeksi, etten muotoillut tärkeitä pointteja tarvittavan yksiselitteisesti ja hellästi tästä herkästä, sisäistä kuohuntaa aiheuttavasta tilanteesta ja aiheesta, ja että epäonnistuin pyrkimyksissäni selkeyteen. Toiveeni huomaavaisuudesta jäi hämärään. Epäselvästä viestinnästä johtuen myllertää räikeitä epätosia juttuja, väärinkäsityksiä, turhia syytöksiä ja tarpeetonta pahaa mieltä.

Bess kirjoittaa yksinkertaisesta asiasta tulleen monimutkainen ja polttava, jonka vuoksi monet ovat säikähtäneet.

– Toisen ihmisen kosketus vaatii paljon luottamusta ja ketään ei saa koskea ilman lupaa, ettei vahingossa riko toisen ihmisen rajoja. Olen vastaanottanut ja hyväksynyt anteeksipyynnöt asianomaisilta näistä tapahtuneista erheistä. Ymmärrän myös miten voin itse toimia paremmin jatkossa ja viestiä yksiselitteisemmin, entistä tarkemmin. Kuten sanoin, tapaus on käyty läpi heti tilanteessa, sekä hyvässä hengessä uudelleen kasvotusten; millä tavalla olla sensitiivisempiä jatkossa. Se on toivottavasti nyt kaikille selvää.

Lue myös:

    Uusimmat