Orange Is the New Black -tähti tekee historiaa – poseeraa ensimmäisenä transihmisenä Cosmopolitanin kannessa

Laverne Cox on historian ensimmäinen transsukupuolinen, joka poseeraa Cosmopolitan-lehden kannessa. 

The Orange is The New Black -sarjan tähti, yhdysvaltalainen näyttelijä sekä seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolestapuhuja Laverne Cox tekee historiaa. Hän on ensimmäinen transsukupuolinen nainen, joka poseeraa Cosmopolitan-lehden kannessa. Cox nähdään Etelä-Afrikan Cosmopolitanin helmikuun numeron kannessa.

Ystävänpäivä-teeman ympärille kiedottu lehden numero alleviivaa erityisesti seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Kannessa oleva lehden nimi on myös väritetty sateenkaaren värein. Cox julkaisi kuvan lehden kannesta omalla Instagram-tilillään.

– Olen niin kunnioitettu ja ylpeä, Cox kirjoittaa päivityksessään.

45-vuotias Cox on rikkonut rajoja ennenkin sekä puhunut transsukupuolisuuden suuremman näkyvyyden puolesta Hollywoodissa. Vuonna 2014 Coxista tuli ensimmäinen Emmy-ehdokkuuden saanut sekä Time-lehden kannessa poseerannut avoimesti transsukupuolinen ihminen.

Cox on puhunut avoimesti kamppailuistaan sukupuoli-identiteettinsä kanssa sekä siitä, kuinka vaikeaa avoimena pysyminen on hänelle toisinaan ollut seurustelusuhteissa.  

– Tummaihoisena transsukupuolisena naisena olen usein pitänyt salaisuutta miehiltä, joita olen tapaillut. Joten kun entinen poikaystäväni esitteli minut isälleen ja kutsui minut viettämään hanukkaa hänen perheensä kanssa, se oli erityisin hetki koskaan. 

– Transnaiset ansaitsevat tulla rakastetuiksi julkisesti ja päivänvalossa.

Cox esittää Orange Is the New Black -sarjassa transsukupuolista vankia Sophia Bursetia. Hän esittää myös sarjassa Doubt transsukupuolista hahmoa.

Lähde: E! News 

Lue myös:

    Uusimmat