Raju ukkoskuuro iski Tampereelle: Kadut tulvivat, jopa 70 senttimetriä vettä – sateiden ja ukkosten ennustetaan jatkuvan

Suuressa osassa maata on tänään luvassa runsaita ja voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja, kertoo Ilmatieteen laitos. Sateet ovat edenneet yön ja aamun aikana lounaasta maan etelä- ja keskiosaan.

Ukkoskuuro aiheutti viiden jälkeen aamulla pelastuslaitokselle useita vahingontorjuntatehtäviä Tampereella. Pirkanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että viemärit eivät vetäneet, ja päivystävän palomestarin mukaan enimmillään kaduilla oli noin 70 senttimetriä vettä.

Kuuden jälkeen aamulla tilanne oli jo rauhoittumassa sateen loputtua.

Pelastuslaitos kehottaa autoilijoita varomaan notkopaikkoja, sillä auto voi sammua, jos liian kovalla vauhdilla ajaa parikymmentäkin senttimetriä syvään veteen.

Voimakkaimmat ukkoskuurot idässä

Voimakkaimmat ukkoskuurot näyttävät painottuvan itään. Monin paikoin Suomea voi myös sataa rankasti, yli 20 millimetriä tunnissa.

Ilmatieteen laitos varoittaa rankkasateista aina Pohjois-Pohjanmaalta ja Kainuusta etelään asti. Rajusta ukonilmasta varoitetaan Etelä-, Keski- ja Itä-Suomessa.

Pohjoisessa sää on puolestaan poutaista tai puolipilvistä.

Lämpötila on etelä- ja keskiosassa maata 20 ja 25 asteen välillä, pohjoisessa 13 ja 18 asteen välillä.

WhatsApp_MTV3_Stripe_


Lue myös:

    Uusimmat