Varmuuskopiopäivä muistuttaa tärkeästä toimesta – näin varmuuskopioit Android- tai iOS-laitteesi

”Don’t be an april fool” eli älä mene aprillipäivänä retkuun, hehkuttaa ”Maailman varmuuskopiopäivää” mainostava worldbackupday.com. Sivuston mukaan kansainvälistä varmuuskopiopäivää vietetään 31. maaliskuuta, eli sopivasti aprillipäivän aattona. Tässä siis muistutus, miten onnistuu Android- tai iOS-laitteen varmuuskopiointi, eivätkä esimerkiksi yhteystiedot pääse hukkumaan, jos puhelin hajoaa tai varastetaan.

Android

Android-puhelimen tai -tabletin varmuuskopiointiin on useampiakin vaihtoehtoja. Koska Android-laitteita käytetään Google-tileillä, on yksi luonnollisimpia tapoja varmuuskopioida laitteen tiedot Google-tilille. Lisäksi on olemassa laitevalmistajien omia palveluja sekä sovelluskaupasta löytyviä kolmannen osapuolen vaihtoehtoja.

Varmuuskopiointi Google-tilille onnistuu, kun laitteen asetusvalikosta etsii kohdan Tilit ja valitsee sieltä käytössä olevan Google-tilin. Kyseisestä valikosta voi määrittää, mitkä Googlen omista sovelluksista synkronoidaan automaattisesti kaikkien laitteiden välillä. Tarjolla on Gmailin kaltaisten sovellusten lisäksi myös kalenteri ja yhteystiedot.

Asetusvalikosta löytyy myös kohta Varmuuskopioi ja palauta. Kyseisestä valikosta löytyy vipu, jota napauttamalla voit asettaa automaattisen varmuuskopioinnin päälle tai pois päältä. Kun asetus on päällä, laitteesta varmuuskopioidaan Google-tilille muun muassa Kalenterin ja Gmailin asetukset, näyttöasetukset, Wi-Fi-verkot salasanoineen sekä kolmannen osapuolen sovellusten asetukset ja tiedot, sovelluksesta riippuen.

Lue myös:

    Uusimmat