Mainos

Gmail alkaa toimia laajasti ilman nettiyhteyttä

Gmailin yleisimmät toiminnot ovat vastedes saatavilla myös ilman Internet-yhteyttä, kertoo 9to5Google. Offline-käytön aktivoidakseen tarvitsee vain Chrome-selaimen tuoreen version.

Googlen sähköpostipalvelun offline-käyttö on nyt kaikkien käyttäjien ulottuvilla, kunhan selaimena on Googlen oma Chrome ja siitä vähintään versio 61. Tästä eteenpäin Gmaililla voi kirjoittaa, hakea, poistaa tai arkistoida viestejä myös ilman Internet-yhteyttä. Kun verkkoyhteys aikanaan palaa, synkronoi Gmail tehdyt muutokset ajan tasalle automaattisesti.

Offline-käyttö on aktivoitava Gmailin web-version asetuksista, mikä tapahtuu yksinkertaisesti asetuksista löytyvän uuden Offline-välilehden alta. Samalla voi päättää, kuinka pitkältä ajalta viestihistoriaa pidetään saatavilla käytettäväksi ilman verkkoyhteyttä. Oletusasetus on 30 päivää, mutta myös esimerkiksi 7 tai 90 ovat vaihtoehtoina. Lisäksi käyttäjät voivat henkilökohtaisesti päättää, pidetäänkö offline-käyttöä varten ladatut tiedostot tietokoneella Google-tililtä uloskirjautumisen jälkeen, vai poistetaanko ne automaattisesti.

Google julkisti I/O 2018 -tapahtumassaan lukuisia suunnitelmiaan muun muassa Gmailin varalle. Innostusta herättänyttä viestien automaattista kirjoittamista saadaan vielä odottaa jonkin aikaa, mutta sähköpostipalvelun web-version offline-käyttö on nyt saatavilla kaikille halukkaille.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja