Gmail alkaa toimia laajasti ilman nettiyhteyttä

Gmailin yleisimmät toiminnot ovat vastedes saatavilla myös ilman Internet-yhteyttä, kertoo 9to5Google. Offline-käytön aktivoidakseen tarvitsee vain Chrome-selaimen tuoreen version.

Googlen sähköpostipalvelun offline-käyttö on nyt kaikkien käyttäjien ulottuvilla, kunhan selaimena on Googlen oma Chrome ja siitä vähintään versio 61. Tästä eteenpäin Gmaililla voi kirjoittaa, hakea, poistaa tai arkistoida viestejä myös ilman Internet-yhteyttä. Kun verkkoyhteys aikanaan palaa, synkronoi Gmail tehdyt muutokset ajan tasalle automaattisesti.

Offline-käyttö on aktivoitava Gmailin web-version asetuksista, mikä tapahtuu yksinkertaisesti asetuksista löytyvän uuden Offline-välilehden alta. Samalla voi päättää, kuinka pitkältä ajalta viestihistoriaa pidetään saatavilla käytettäväksi ilman verkkoyhteyttä. Oletusasetus on 30 päivää, mutta myös esimerkiksi 7 tai 90 ovat vaihtoehtoina. Lisäksi käyttäjät voivat henkilökohtaisesti päättää, pidetäänkö offline-käyttöä varten ladatut tiedostot tietokoneella Google-tililtä uloskirjautumisen jälkeen, vai poistetaanko ne automaattisesti.

Google julkisti I/O 2018 -tapahtumassaan lukuisia suunnitelmiaan muun muassa Gmailin varalle. Innostusta herättänyttä viestien automaattista kirjoittamista saadaan vielä odottaa jonkin aikaa, mutta sähköpostipalvelun web-version offline-käyttö on nyt saatavilla kaikille halukkaille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja