Tänään tv:ssä – Räppäri Uniikki esittelee uniikin menopelinsä: "Ei ole samanlaista autoa kenelläkään Suomessa"

Teknavin 16. tuotantokauden seitsemännessä jaksossa (Ma 29.10. klo 22.35 MTV3) testataan uusi Honda CR-V, koeajetaan Jaguarin ensimmäinen sähköauto ja selvitetään, minkälainen kuski on erikoisvarustellulla Porsche Panameran pistokehybridillä kurvaileva räppäri Uniikki.

Uniikista eli Dan Tolppasesta tuli innokas automies viisi vuotta sitten, kun hän osallistui ystävineen legendaariseen Gumball 3000 -ralliin. Sieltä juontaa myös ihastus nykyiseen menopeliin.

– Silloin oli Porsche Panamera alla, ja me vedettiin 13 maata viikkoon. Huomasin, että se menee lujaa, mutta sillä on myös tosi mukava tehdä pitkää matkaa, Tolppanen muistelee.

Illan jaksossa Teknavin toimittaja Mia Pelttari hyppää Tolppasen kyytiin ja selvittää, minkälainen kuski pitkän linjan räppäristä paljastuu. Jaksossa kuullaan muun muassa, mistä ajosuorituksesta juontaa Tolppasen ystävien hänelle antama lempinimi Topi Mäkinen. Miehen nykyisenä menopelinä on 462-hevosvoimainen Porsche Panamera 4 E-Hybrid.

– Tää on mun kolmas oma auto ja ensimmäinen, minkä ostin uutena. Pääsin itse valitsemaan kaikki detailsit. Ei ole samoilla varusteilla samanlaista autoa kenelläkään Suomessa, Tolppanen kertoo.

Honda oli 90-luvulla mukana luomassa nykyään huippusuosittua katumaasturitrendiä. Yli 20 vuotta sitten esiteltyä Honda CR-V:tä on myyty maailmalla jo lähes 10 miljoonaa kappaletta. Risto Virtanen testaa, minkälainen on mallin uusi sukupolvi.

Tesla on saanut häärätä premium-luokan sähköautomarkkinoilla tähän asti melko vapaasti, mutta tilanne on muuttumassa. Ensimmäisenä perinteisistä autonvalmistajista ehti markkinoille Jaguar. Jaksossa koeajetaan brittivalmistajan ensimmäinen täyssähköauto, 400-hevosvoimainen Jaguar I-Pace.

Kuvat: Mikko Autio ja Teknavi

Teknavin 16. tuotantokauden seitsemäs jakso esitetään maanantaina 29.10. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat perjantaina 2.11. klo 13.00, lauantaina 3.11. klo 15.05 sekä sunnuntaina 4.11. klo 12.50 MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat