Kalasataman henkirikoksen uhrin veli kertoo saamistaan törkykommenteista

Viimein oma itseni 6:15
Video: Nico Lingman kertoo tatuointiprojektistaan ja saamistaan kommenteista.

Kalastaman henkirikoksen uhrin veli käsittelee menetystään avoimesti. Hän toivoo, että suomalaiset puhuisivat tunteistaan enemmän.  

Sivulliset löysivät kolmekymppisen miehen makaamassa ajoradalla Kalasatamassa 20. elokuuta. Poliisi aloitti asiasta pian tutkinnan epäiltynä henkirikoksena ja tapauksesta on uutisoitu laajasti. 

Aiemmin julkisuudessa on jo kerrottu, että Kalasatamassa elokuussa tapahtuneen henkirikoksen uhri oli erään huippu-urheilijan veli. Uhrilla oli kaksi veljeä, joista toinen on sosiaalisesta mediasta ja tatuoinneistaan tunnettu uhrin isoveli Nico Lingman

Lingmanin veljen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi, ja poliisi tutkii asiaa tappona. Henkirikosta tutkittiin kuukausien ajan murhana. 

– Veli vietti varsin vauhdikasta elämää ja pitkään oli jo pelko siitä, että jotain tapahtuu, Lingman kuvailee Asian ytimessä -ohjelmassa.   

Poliisi epäilee, että henkirikos liittyi huumausaineisiin. MTV Uutisten tietojen mukaan henkirikoksen tekovälineenä käytettiin autoa.

”Pääosa ihmisistä suhtautuu empaattisesti”  

Lingman on käsitellyt veljensä menetystä avoimesti puhumalla asiasta sosiaalisessa mediassa ja podcastissaan.  

–Se on ollut sellainen kova paikka tälle syksylle. Yksi veli vähemmän. 

Hän on hämmästellyt joidenkin ihmisten reaktioita siihen, että hän puhuu menetyksestään avoimesti. 

– Pääosa ihmisistä suhtautuu empaattisesti myötätuntoa antaen. 

– Sitten on osa, joka on sitä mieltä, että tällaisia asioita ei saa käsitellä julkisesti: ”Sun veli on kuollu ja sun pitää surra sitä yksin”. 

Lingman toivoo, että suomalaisten tavasta surra yksin voitaisiin päästä eroon ja tunteista puhuttaisiin enemmän. Lingmanista kertova Asian ytimessä -ohjelman minidokumentti ”Viimein oma itseni” on katsottavissa artikkelin päävideolla. 

Tästä on kyse Kalasataman henkirikoksessa   

Sivulliset löysivät kolmekymppisen miehen makaamasta varhain sunnuntain vastaisena yönä 20. elokuuta Capellan Puistotieltä. Vainajasta oli havaittavissa ulkoisia väkivallan merkkejä.   

Uhria yritettiin elvyttää tuloksetta paikan päällä ja lopulta hänet todettiin kuolleeksi.  

Lokakuussa Helsingin käräjäoikeus vangitsi neljä henkilöä, kaksi naista ja kaksi miestä, epäiltynä murhasta. Toinen vangituista miehistä oli tunnettu Temptation Island Suomi -ohjelmasta.   

Lokakuussa toinen vangituista naisista karkasi Hämeenlinnan vankilasta ja hänet otettiin kiinni reilun tunnin pakomatkan jälkeen.  

Viime viikolla poliisi vapautti kolme henkirikoksesta epäiltyä ja tällä hetkellä teosta on vain yksi epäilty, 28-vuotias nainen. Naista epäillään taposta.   

Aiheesta lisää Asian ytimessä -ohjelmassa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla kello 21.   

Lue myös:

    Uusimmat