Tänään on Apple-päivä: Tulossa pitkästä aikaa pieninäyttöinen iPhone

Käytätkö vielä iPhone 5S -puhelinta? Oletko kenties odottanut uudempaa mallia, jonka näyttö ei olisi liian iso? Monissa uusissa puhelimissa näyttö on vähintään 5-tuumainen, mikä on monen käyttäjän mielestä liikaa.

Apple järjestää tänään illalla Suomen aikaa tilaisuuden, josta odotetaan uutta pienempää iPhonea, joka vastaisi kooltaan 5S-mallia mutta jonka ominaisuudet olisi päivitetty 6- tai 6S-mallien tasolle.

Puhelimen ulkonäöstä ei ole vielä täyttä varmuutta. Se voi olla pienennetty iPhone 6S tai muotoilu voi näyttää enemmän kulmikkaalta kuten 5S-mallissa. Laitteessa on joko 8 tai 12 megapikselin kamera. Vahvistamattomien tietojen mukaan tarjolle tulee kaksi muistivaihtoehtoa, 16 ja 64 gigan versiot.

Apple esittelee ensi syksynä uuden lippulaivamallinsa iPhone 7:n. Asiantuntijat uskovat, että kun uusi huippupuhelin tulee myyntiin, iPhone 6S:n hintaa lasketaan ja iPhone 6:n valmistus lopetetaan.

Uusi iPad

Apple ei ole esitellyt seuraajaa iPad Air 2:lle, joka esiteltiin vuoden 2014 syksyllä. Tänä iltana Applelta odotetaan uutta 9,7-tuumaista tablet-laitetta, joka olisi pienempi versio viime vuonna julkistetusta iPad Prosta.

Uudistusten joukossa on todennäköisesti ainakin Smart Connector -liitäntä, joka mahdollistaa ulkoisten lisävarusteiden kuten näppäimistön kiinnittämisen laitteeseen. Tabletin näytön uskotaan tukevan Apple Pencil -kynän käyttöä. Laitteesta odotetaan myyntiin 32 ja 64 gigan tallennusmuistivariantteja.

Mitä muuta uutta?

Applen tilaisuudesta odotetaan myös kasvojenkohotusta Apple Watch -älykellolle. Täysin uuden kellomallin odotetaan tulevan vasta ensi syksynä.

Nykyisen kellon uudistaminen tarkoittaa lähinnä uusien rannekkeiden esittelyä mutta mahdollisesti myös uuden WatchOS 2.2 -käyttöjärjestelmäversion julkaisua.

Samalla odotetaan myös uusinta iOS 9.3 -käyttöjärjestelmäversiota iPhonelle ja iPadille.

Markkinoilla uskotaan, että Apple ei esittele uusia kannettavia vaan jättää lanseeraukset myöhempään ajankohtaan tänä vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat