Mainos

Tänään on Apple-päivä: Tulossa pitkästä aikaa pieninäyttöinen iPhone

Käytätkö vielä iPhone 5S -puhelinta? Oletko kenties odottanut uudempaa mallia, jonka näyttö ei olisi liian iso? Monissa uusissa puhelimissa näyttö on vähintään 5-tuumainen, mikä on monen käyttäjän mielestä liikaa.

Apple järjestää tänään illalla Suomen aikaa tilaisuuden, josta odotetaan uutta pienempää iPhonea, joka vastaisi kooltaan 5S-mallia mutta jonka ominaisuudet olisi päivitetty 6- tai 6S-mallien tasolle.

Puhelimen ulkonäöstä ei ole vielä täyttä varmuutta. Se voi olla pienennetty iPhone 6S tai muotoilu voi näyttää enemmän kulmikkaalta kuten 5S-mallissa. Laitteessa on joko 8 tai 12 megapikselin kamera. Vahvistamattomien tietojen mukaan tarjolle tulee kaksi muistivaihtoehtoa, 16 ja 64 gigan versiot.

Apple esittelee ensi syksynä uuden lippulaivamallinsa iPhone 7:n. Asiantuntijat uskovat, että kun uusi huippupuhelin tulee myyntiin, iPhone 6S:n hintaa lasketaan ja iPhone 6:n valmistus lopetetaan.

Uusi iPad

Apple ei ole esitellyt seuraajaa iPad Air 2:lle, joka esiteltiin vuoden 2014 syksyllä. Tänä iltana Applelta odotetaan uutta 9,7-tuumaista tablet-laitetta, joka olisi pienempi versio viime vuonna julkistetusta iPad Prosta.

Uudistusten joukossa on todennäköisesti ainakin Smart Connector -liitäntä, joka mahdollistaa ulkoisten lisävarusteiden kuten näppäimistön kiinnittämisen laitteeseen. Tabletin näytön uskotaan tukevan Apple Pencil -kynän käyttöä. Laitteesta odotetaan myyntiin 32 ja 64 gigan tallennusmuistivariantteja.

Mitä muuta uutta?

Applen tilaisuudesta odotetaan myös kasvojenkohotusta Apple Watch -älykellolle. Täysin uuden kellomallin odotetaan tulevan vasta ensi syksynä.

Nykyisen kellon uudistaminen tarkoittaa lähinnä uusien rannekkeiden esittelyä mutta mahdollisesti myös uuden WatchOS 2.2 -käyttöjärjestelmäversion julkaisua.

Samalla odotetaan myös uusinta iOS 9.3 -käyttöjärjestelmäversiota iPhonelle ja iPadille.

Markkinoilla uskotaan, että Apple ei esittele uusia kannettavia vaan jättää lanseeraukset myöhempään ajankohtaan tänä vuonna.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.