Etelässä ja lännessä hikoiltiin tänään yli 30 asteessa, mutta huomenna alkaa viiletä – helleputki saa kuitenkin jo pian jatkoa

Vielä tänään Etelä- ja Länsi-Suomessa ylittyi monin paikoin 30 asteen lämpötila, mutta uusia lämpöennätyksiä ei enää saatu, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Kankaanpään Niinisalon sääasemalla mitattiin tänään 31,3 astetta, kun kaksi päivää aiemmin samalla asemalla mitattiin tämän kesän ennätyslämpö 33,5 astetta.

Itä-Suomessa oli vielä tänään jonkin verran ukkoskuuroja. Kuurot osuivat kuitenkin hieman etelämmäksi kuin eiliset myräkät Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa, eivätkä ne olleet yhtä voimakkaita.

Illalla ukkosrintama oli jo heikkenemään päin, ja sää muuttuu yöllä jälleen poutaiseksi.

Ukkoset jyrisevät huomenna etelässä

Huomenna ukkoskuuroja voi olla odotettavissa myös Etelä-Suomeen, mutta ne ovat todennäköisesti paikallisempia, eivätkä aiheuta samanlaisia puuskia, päivystävä meteorologi Ari Mustala kertoo.

Kuuroihin voi varautua iltapäivällä ainakin Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Muualla on pääasiassa poutaista ja aurinkoista, idässä voi olla pilvisempää.

Sää on muutenkin viilenemään päin. Jo huomenna koillisesta virtaa kylmempää ilmaa, mutta Lounais-Suomessa voidaan vielä hikoilla lähemmäs 30 asteen helteissä. Pohjois-Karjalassa, Oulun seutuvilla ja Lapissa ollaan 20 asteen tienoilla ja Pohjois-Lapissa lähempänä 15 astetta.

Sen sijaan ainakin ensi viikko mennään ilman helteitä koko maassa.

– Sää on epävakainen tiistaista alkaen. Lounaasta päin tulee ukkosia, Mustala arvioi alkuviikkoa.

Lämmön ystävät voivat kuitenkin olla toiveikkaita, sillä Mustala vinkkaa, että pitkän aikavälin ennusteen mukaan jo seuraavalla viikolla on mahdollisuus uusiin helteisiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja