Katso päivän jyrinäennuste – lämpömittari kipuaa jopa 32 asteeseen, salamat sinkoilevat

Sää 19.08 klo 8:00 2:12
Meteorologi Jenna Salminen paljastaa viikonlopun sään käänteet Uutisaamussa.

Keskiviikkona ja torstaina on salamoinut ja rytissyt lujasti ympäri Suomea. Samaa menoa on odotettavissa myös tänään.

Sade- ja ukkoskuurot halkovat tänään Suomen länsi- ja lounaisosia, kertoo meteorologi Jenna Salminen Uutisaamussa. Sateita ja ukkosia voi tulla jopa Lapin eteläosiin asti.

Voimakkaista ukkosista varoittelee myös Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen STT:lle.

–  Siellä voi tulla voimakasta ukkosta ja runsasta sadetta, noin 20–30 milliä tunnissa, Tuovinen sanoo.

Jopa 32 astetta

Lämpötilat tulevat Salmisen mukaan kohoamaan päivän aikana hellelukemiin etenkin maan etelä- ja keskiosissa. Lämmöt jäävät suurimmalta osin 25 ja 30 asteen välille.

– Kaakkoon virtaa kuitenkin sen verran lämmintä ilmaa, että jopa 32 lämpöastetta on mahdollista saavuttaa tämän päivän aikana, Salminen sanoo.

Sadekuurot voivat kuitenkin viilentää lämpötiloja. Näin varsinkin Pohjois-Suomessa, missä lämpötilat jäävät hieman yli 20 asteeseen.

Lauantaina saadaan hengähdystauko sateesta

Lauantai on päivystävän meteorologin Tuovisen mukaan suuressa osassa maata välipäivä sateisesta säästä. Lämpötilat nousevat jälleen ylimmillään 28 asteeseen. Lapissa jatkuu lauantainakin pilvisempi sää.

Sunnuntaina lännestä saapuu uusi sadealue. Aamupäivä on vielä todennäköisesti poutainen ja lämpötilat nousevat jälleen lähelle hellelukemia.

Meteorologin mukaan tähän aikaan vuodesta päivän ylimmät lämpötilat ovat olleet Etelä-Suomessa yleensä noin 18–19 astetta.

–  Eli kaikki hellelukemat ovat sitten keskimääräistä lämpimämpää säätä.

Lue myös:

    Uusimmat