Tänään helleraja voi paukkua, sitten sää sähköistyy ja viilenee: "Ei siinä takatalven tuntua ole"

Nauti vielä, kun voit! Lämmin sää katkeaa hetkeksi – katso Pekka Poudan sääkartat 5:30
Nauti nyt auringonpaisteesta: Lämmin sää katkeaa hetkeksi – katso Pekka Poudan sääkartat

Alkanut viikko tarjoaa auringonpaistetta ehkä jopa helteeksikin asti, mutta ukkosten ja sateiden myötä sää viilenee loppuviikkoa kohti. Katso Pekka Poudan sääennuste yllä olevalta videolta. 

Tämänhetkisen ennusteen mukaan näyttää siltä, että maanantaista on tulossa viikon lämpimin päivä. Meteorologi Pekka Poudan mukaan on mahdollista, että etenkin Suomen lounaisosissa kolkutellaan ensimmäistä kertaa tälle vuotta hellerajaa, eli 25,1:ä astetta. 

Heti viikon alkajaisiksi kannattaakin ottaa ilo irti auringonpaisteesta ulkosalla, sillä säässä on tapahtumassa viikon edetessä viileä käänne.

– Jokainen päivä on käytännössä erilainen. 

– Loppuviikosta viilenee, mutta ei siinä takatalven tuntua ole, Pouta rauhoittelee auringonpalvojia.

Tiistaina sääkartat välkkyvät keltaisina

Jo huomenna tiistaina tilanne muuttuu sähköiseksi, kun matalapaine ja Poudan sanoin ”kunnon ukkoskuuromöykky” vyöryy Suomen ylle.

Tiistain välkkyvät kartat voivat Poudan mukaan antaa todellisuutta synkemmän kuvan vallitsevasta säästä. Pelkkää sadetta ja salamointia päivä ei ole – välillä paistaa ja välillä taas sataa

– Ehkä ukkosherkin vyöhyke on Oulusta etelään, Pouta sanoo tiistaipäivän karttaa osoittaen. 

Osassa maata on tehty jo kevätkylvöjä ja kukkaistutuksia. Tuoko viilenevä sää mukanaan vaaran kylmistä öistä ja hallasta?

– Nyt on vasta toukokuu, eli jos viileän jakson aikana tulee oikein heikkotuulinen tilanne, jonkinlainen halla voi tulla.

Poutaisen keskiviikon jälkeen Suomen yli kulkee saderintama, joka saattaa mutkitella etenkin itäisen Suomen yllä. 

Pekka Poudan sääkartat ulottuvat aina sunnuntaille saakka, vaikkakin ennustettavuus heikkenee loppuviikkoa kohden. Kartoilla on havaittavissa jotain, mikä saa Poudan ”jännäämään huomista kuukausiennustetta”. Mikä se on? Katso artikkelin alussa olevalta videolta! 

Lue myös:

    Uusimmat