Tänä vuonna Kultarannassa ei kuultu munkkilatinaa – "Ehkä yllättävintä oli konkreettisuus"

Konkreettista puhetta vai munkkilatinaa - katso, mistä Kultarannassa puhuttiin tänä vuonna 6:28

Kultaranta-keskustelut tarjosivat tänä vuonna aiempia kertoja konkrettisempaa keskustelua, arvioi MTV Uutisten toimittaja Valtteri Kykkänen

Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan keskittyneet keskustelut päättyivät iltapäivällä. Tapahtuman kolmeen paneelikeskusteluun ja useaan suljettuun työryhmäkeskusteluun osallistui noin sata osanottajaa yhteiskunnan eri alueilta. Keskusteluissa käsiteltiin muun muassa Ukrainan sotaa, Pohjoismaiden asemaa uudessa turvallisuustilanteessa, Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä ja Suomen tulevaa roolia Naton jäsenenä. 

Kykkänen kiinnittää huomiota siihen, että keskustelu oli tänä vuonna varsin konkreettista. 

– Varsinaisia yllättäviä avauksia tai mitään kuvin mullistavaa ei kuultu. Konkreettisuus oli ehkä yllättävin asia tänä vuonna. Aikaisemmin näitä Kultaranta-kekusteluita on vähän vaivannut se, että ollaan puhuttu asian ympäriltä sellaista turvallisuuspoliittista munkkilatinaa, joka ei välttämättä aukene kuin harvoille ja valituille asiaan perehtyneille,  sanoo koko kaksipäiväiset keskustelut paikalla Naantalissa seurannut Kykkänen. 

Keskusteluihin osallistuivat tasavallan presidentti Sauli Niinistön lisäksi muun muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, Norjan pääministeri Jonas Gahr Störe ja puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen.

Lue myös:

    Uusimmat