Kultaranta-keskustelut jatkuvat: Äänessä Puolustusvoimain komentaja ja Norjan pääministeri

Niinistö ja Stoltenberg kertoivat Naantalissa ottavansa Turkin huolet vakavasti – näin keskustelut etenivät 1:35
Näin Kultaranta-keskustelut etenivät ensimmäisenä päivänä.

Presidentti Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut jatkuvat tänään.

Ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelutapahtuman toisena ja viimeisenä päivänä järjestetään kaksi julkista keskustelutilaisuutta.

Ensimmäisen, hieman ennen aamukymmentä alkavan paneelin aiheena on pohjoismainen malli ja turvallisuus. Englanninkieliseen paneeliin osallistuvat eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.), Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Katja Creutz, Norjan pääministeri Jonas Gahr Störe ja Ruotsin ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Björn Fägersten.

Vanhanen korvasi pääministeri Sanna Marinin (sd.) tämän koronavirustartunnan takia. 

Jälkimmäisen paneelin aiheena on muuttuva turvallisuuspolitiikka. Puoli kahdeltatoista alkavaan paneeliin osallistuvat Puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen, Helsingin yliopiston tutkijakollegiumia johtava Tuomas Forsberg, ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntia johtavat Jussi Halla-aho (ps.) ja Petteri Orpo (kok.) sekä vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

Yleisradio lähettää molemmat keskustelut suorana televisiossa ja Areenassa. Niinistö lausuu tapahtuman päätössanat ennen neljää.

Yhteensä kaksipäiväiseen tapahtumaan on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri aloilta. Sunnuntaina tapahtumaan osallistui Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Lue myös:

    Uusimmat