Mainos

Tampereen taposta epäilty oli määrätty lähestymiskieltoon – uhri joutui pakenemaan miestä, myös naisen poika pelkäsi

Tampereella taposta epäilty 35-vuotias mies oli määrätty lähestymiskieltoon uhria kohtaan. Surmattu nainen kertoi noin kuukausi sitten oikeudessa, että samassa osoitteessa hänen kanssaan asunut mies oli muun muassa pahoinpidellyt häntä.

Vuonna 1972 syntynyt uhri haki miehelle laajennettua lähestymiskieltoa Pirkanmaan käräjäoikeudelta viime kuussa. Pyynnössä nainen toivoi lähestymiskieltoa itsensä ja poikansa turvaksi, sillä mies oli naisen mukaan muun muassa pahoinpidellyt häntä, hajottanut omaisuutta hänen vuokraamassaan asunnossa ja soitellut öisin häiritseviä puheluita.

Lisäksi nainen kertoi, että mies oli kielloista huolimatta ilmestynyt hänen työpaikalleen ja kotiin. Nainen oli kertomansa mukaan joutunut kutsumaan paikalle poliisit useampaan otteeseen ja pakenemaan miestä naapuriin.

Naisen mukaan myös hänen poikansa pelkäsi miestä. Poika ei naisen mukaan halunnut olla paikalla yhtä aikaa miehen kanssa. Myös poika oli kerran joutunut pakenemaan miestä.

Edellinen lähestymiskielto kumottiin naisen pyynnöstä

Mies ei ilmestynyt oikeuden istuntoon vastaamaan vaatimukseen lähestymiskiellosta.

Käräjäoikeus katsoi, että perusteet lähestymiskiellon määräämiselle täyttyivät. Oikeus piti todennäköisenä sitä, että mies tulisi tekemään hakijan henkeen, terveyteen, vapauteen tai rauhaan kohdistuvan rikoksen tai muulla tavoin vakavasti häiritsemään tätä.

Oikeus totesi, että miehen on poistuttava asunnosta, jossa hän ja nainen asuivat vakituisesti. Päätöksessä mieheltä kiellettiin oleskelu naisen kodin lisäksi myös tämän työpaikan läheisyydessä.

Lähestymiskiellon poikkeuksena määrättiin, että mies saa puhelimitse sopia naisen kanssa, miten hän saa tavaransa pois asunnosta. Tavaroiden luovutus määrättiin tapahtuvaksi ulkopuolisen henkilön läsnä ollessa.

Nainen haki lähestymiskieltoa vuodeksi, mutta käräjäoikeus määräsi sen kolmen kuukauden mittaiseksi. Lähestymiskielto olisi päättynyt marraskuussa.

Mies oli jo aiemmin tänä vuonna määrätty laajennettuun lähestymiskieltoon naista kohtaan, mutta kielto jäi vain muutaman päivän mittaiseksi. Nainen pyysi itse lähestymiskiellon kumoamista vain kolme päivää sen voimaan astumisen jälkeen viime keväänä.

Perheen sisäisen laajennetun lähestymiskiellon oli määrännyt Sisä-Suomen poliisilaitos.

Nainen kertoi tuolloin oikeudessa, ettei hän kokenut miestä uhaksi. Naisen mukaan mies oli pääsemässä lääkäriin hoitamaan mielialalääkityksensä ajan tasalle.

Poliisi löysi naisen surmattuna Tampereen Lielahdessa sijaitsevasta omakotitalosta eilen. Miestä etsitään parhaillaan taposta epäiltynä. 

Lähestymiskielloista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja