Suomesta avataan 19 uutta lentoyhteyttä talveksi

Reiteistä kahdeksan on täysin uusia, loput avautuvat tauon jälkeen.

Suomesta pääsee talvella suorilla lennoilla noin 130 kohteeseen ympäri maailmaa, kertoo Suomen lentoasemia operoiva Finavia. Yhtiön mukaan tulevina viikkoina avataan 19 uutta reittiä, joista kahdeksan avautuu ensimmäistä kertaa. Loput yksitoista reittiä avataan uudelleen tauon jälkeen.

–  Olemme aktiivisesti tehneet työtä sen eteen, että Suomi tunnetaan mielenkiintoisena kohteena. On ilo huomata, että lentoyhtiöt kokevat lentoasemamme houkuttelevina ja sujuvina, sanoo Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori tiedotteessa.

Hänen mukaansa reittiavausten superpäivät ovat ensi sunnuntaina ja maanantaina. Silloin avataan yhteensä viisi lentoyhteyttä Rovaniemen, Helsinki-Vantaan ja Turun lentoasemille.

Halpalentoyhtiö Ryanair aloittaa kolme uutta reittiä Dublinista, Lontoon Stanstedista ja Brysselin Charleroista Rovaniemen lentoasemalle. Rovaniemen lentoasemalle käynnistetään myös Easy Jetin lennot Bristolista Britanniasta ja KLM:n lennot Amsterdamista

Kittilän lentoasemalla juhlistetaan puolestaan Air Francen Pariisiin-lentojen ja Eurowingsin Düsseldorfin-lentojen avauksia. Lisäksi Finnair avaa uuden reitin Tokioon Hanedan kentälle.

Myös vuorotiheys lisääntyy

Tauon jälkeen palautuvia reittejä lennetään Rovaniemelle Manchesterista, Lontoon Gatwickistä, Pariisista, Istanbulista ja Düsseldorfista. Kittilään lennetään uudelleen Riiasta ja Münchenistä. Ivaloon ja Kuusamoon avautuvat lennot tauon jälkeen Frankfurtista.

Lisäksi SAS aloittaa uudelleen reitin Tukholmasta Turkuun.

Uusien reittien ja palautuvien lentojen ohella myös vuorotiheys lisääntyy. Tampere-Pirkkalan lentoaseman yhteydet paranevat, kun Air Baltic muuntaa lentonsa Tampereelta Amsterdamiin päivittäisiksi aiemman kahden viikkovuoron sijaan. Norwegian lisää puolestaan lentojaan Helsinki-Vantaalta Kittilään jouluna ja hiihtolomaviikolla.

Lue myös:

    Uusimmat