Finnair haluaa korvata lennot Tampereelta bussikyydeillä ja siitä on suututtu: "On Finnairia tärkeämpiäkin lentoyhtiöitä"

Finnair myy neljä Airbus A350 -konetta ja vuokraa ne takaisin – näin kommentoi talousjohtaja 7:37
Finnair myy neljä Airbus A350 -konetta ja vuokraa ne takaisin – näin kommentoi talousjohtaja.

Finnairin aikeet korvata Tampereen ja Helsingin väliset lennot bussivuoroilla on herättänyt runsaasti suuttumusta Tampereella ja lähiympäristössä.

Osa alueen kansanedustajista on vedonnut Finnairiin, jotta lennot jatkuisivat.

Heidän mukaansa yhteydet on turvattava, koska kysymyksessä on maakunnan elinkeinoelämän, yritysten ja työpaikkojen tulevaisuus. Tampere-Pirkkalan kenttä on osa laajempaa liikenneyhteyksien kokonaisuutta. Finnairin on turvattava hyvät yhteydet maailmalle. 

On tärkeää, että myös Pirkanmaan asukkaiden ja yritysten tarpeet ohjaavat ratkaisuja. Toimivat yhteydet vaikuttavat yritysten sijoittumiseen, edustajat vetoavat.

Maakunnan toimijoilla on yhteinen näkemys siitä, että oma lentokenttä on yksi tärkeä peruste alueen vetovoimalle ja kasvulle jatkossa. Keskuskaupunki Tampere on monipuolinen kansainvälinen kaupunki Tampere-taloineen ja Uros-areenoineen. 

Suomen toiseksi suurin kasvukeskus ansaitsee omat lennot Finnairilta, vetoomuksessa päätellään.

"Tämä on selkeä signaali"

Ennen koronapandemiaa Finnair lensi Tampere-Pirkkalan lentoasemalta suoria lentoja ainoastaan Helsinkiin. Lentokentällä valmistui kattava remontti vuonna 2018, jonka hinta oli kokonaisuudessaan 15 miljoonaa euroa.

Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen käyttää Finnairista paljon karumpaa kieltä kuin kansaedustajat. Helsingin Sanomille antamassa haastattelussa hän toteaa ykskantaan, että Finnair ei kuuntele alueen asukkaita.

– Onneksi Scandinavian Airlinesin (SAS) kanssa neuvottelut etenevät ja Air Baltic ja Ryanair aloittavat pian. Tämä on selkeä signaali siitä, että on olemassa Finnairia tärkeämpiä lentoyhtiöitä, Eskelinen tylyttää.

Lue myös:

    Uusimmat