Tampereen Kaupissa ulkoilijat järkyttyivät murhayrityksestä, josta epäillään alaikäisiä poikia: "Jossain on mätää"

Tampereen Kaupissa ulkoilijat järkyttyivät murhayrityksestä, josta epäillään alaikäisiä poikia:"Jossain on mätää" 2:13
Videolla MTV Uutisten haastattelemat lenkkeilijät pohtivat, mikä on voinut johtaa näin järkyttävään veritekoon.

Tampereella Kaupin urheilupuistossa hämmästellään järkyttyneenä eilistä hyökkäystä, jossa 16- ja 17-vuotiaiden poikien epäillään puukottaneen heille tuntematonta miestä ulkoilualueella keskellä kirkasta päivää. Poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä.

MTV haastatteli tänään useita alueella liikkuneita ulkoilijoita tapauksen tiimoilta. Kaikilla tuntui olevan päällimmäisenä kysymyksenä, että mikä on voinut johtaa näin järkyttävään tekoon.

Urheilupuiston tuntumassa sijaitsevan Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat Jere ja Mikko kertovat olevansa epäuskoisissa tunnelmissa tapahtumien tiimoilta.

– Olimme juuri tapahtuman aikaan tuossa vieressä koululla. Aika hurjaa, että päivällä keskellä viikkoa tapahtuu tuollaista. Sellaista järjen vähyyttähän se on. Joku hullu idea siinä on ollut.  En kyllä voi käsittää mikä olisi voinut olla motiivi, Mikko pohtii.

Kaksi lähistöllä asuvaa naista pohtii, mikä epäiltyjen tekijöiden elämässä on voinut mennä pieleen.

– Uskaltaako täällä urheilupuistossa jatkossa käydäkään, toinen toteaa.

Paikalla ulkoilemassa ollut Asko kertoo tuntevansa Kaupin ulkoilumaastot kuin omat taskunsa ja osoittaa minkä lenkkeilyreitin varrella kuuli veriteon sattuneen.

– Kyllähän se tuntuu aivan uskomattomalta, että mitä ne pojat ovat hommanneet. Tämähän on ulkoilualue luonnon helmassa, turvallisin paikka koko kaupungissa.

Vastaan tulee sauvakävelylenkillä ollut Oskari. Hän toteaa jämäkästi, että koulukasvatus ja kotikasvatus pitäisi saada kuntoon. Hän kertoo olevansa äärimmäisen harmissaan sattuneesta, kun Suomi on kuitenkin ollut turvallinen maa.

– Siis ärsyttää tuollainen, että tehdään tuolla tavalla. Kyllähän me heikkoja olemme sellaisessa tilanteessa, jos toinen tulee vierelle ja pistää kylkeen, hän toteaa.

Juoksulenkillä ollut Petri Vuorijärvi toteaa, että hyökkäystä on vaikea ymmärtää.

– Kun keskellä päivää vielä näin tehdään, niin kyllä se kertoo turvattomuuden lisääntymisestä täällä urheilupaikoillakin, kyllä tässä selkeä trendi on nähtävissä.

Kävelylenkillä ollut Vesa-Matti Tanhuanpää kertoo liikkuvansa jonkin verran Kaupin maastossa. Hänelle ei ole aiemmin tullut mieleenkään, että alueella voisi tapahtua tällaista.

– Ensimmäisenä tästä tapauksesta tulee mieleen, että jossain on mätää. Ihmiset voivat jotenkin pahoin, että se ajaa tuollaiseen tekoon. Tänäänkin kun lähdin tänne kävelemään niin mietin, että mitähän vastaan tulee.

Lue myös:

    Uusimmat