Timo oli kuvaamassa dokumenttielokuvaa, kun törmäsi Tampereen epäiltyihin puukottajiin: "Hän huusi, että rahaa tänne, just yhtä pistin"

Ohjaaja Timo Rajakallion kuvauspäivä sai täysin odottamattoman ja järkyttävän käänteen Tampereen Kaupin ulkoilualueella tiistai-iltapäivänä.

Rajakallio oli seitsemänhenkisen kuvausryhmän kanssa Kaupin alueella metsässä lähellä UKK-instituuttia kuvaamassa, kun yht´äkkiä lenkkipolulle ilmestyi kaksi poikaa.

– Toisella oli puukko pystyssä kädessään. Hän huusi, että rahaa tänne, just yhtä pistin, Rajakallio muistelee tilannetta MTV Uutisille.   

Uhkaava tilanne kesti muutaman minuutin.

– Sen jälkeen toinen kaveri ohjasi tämän mesoavan puukkohahmon pois.

Rajakallio sanoo, että kuvausryhmän kuului myös kolme äitiä ja 70-vuotias mies.

– Näin tilanteen aika vaarallisena, se oli kollektiivinen uhkaus.

Kaksikko poistui takaisin metsään. Kuvausryhmä soitti hätäkeskukseen ja pian paikalla oli kaksi moottoripyöräpoliisia. Rajakallio kuvausryhmineen käveli UKK-instituutin lähelle, jossa poliisi pyysi heitä odottamaan hetken. Paikalle oli tarkoitus tuoda koirapartio ja Rajakallion ryhmineen oli tarkoitus näyttää paikka, jossa välikohtaus oli tapahtunut.

– Poliisista ei kuulunut mitään, mutta pian kuulimme, että nämä kaverit on otettu kiinni ja on tapahtunut puukotus. Onni onnettomuudessa, että uhri selvisi.

"Puukkomies oli sekavan oloinen" 

Rajakallio kuvailee epäiltyjä "siistin näköisiksi, nuoriksi miehiksi". Hänen mielestään puukkoa heiluttanut nuorukainen oli päihtynyt.

– Hän oli sekavan oloinen, sen näki silmistä ja muusta olemuksesta.

Ohjaaja ihmettelee, miten tällaista voi tapahtua rauhallisella alueella keskellä kirkasta päivää.

– Se oli suora leikkaus maailmaan, jollaista en Suomessa halua nähdä.

Tampereen käräjäoikeus on tänään vanginnut 17-vuotiaan pojan epäiltynä murhan yrityksestä. Toisen pojan vangitsemisesta päätetään myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat