Tampereelle valmistuu uusi jättiareena – Petri Kontiola läväyttää: "Oikeasti, ei mitään hajua siitä!"

Maalikooste: Ilves - Tappara 3:27
Videolla Ilveksen ja Tapparan ottelun maalikooste.

Jääkiekon SM-liigassa Ilves ja Tappara saavat uuden kodin joulukuussa, kun Tampereen Kansiareena valmistuu. Ilveksen tähtihyökkääjä Petri Kontiola väittää, ettei hän tiedä areenan tilanteesta ”yhtään mitään”.

Ilves ja Tappara pelasivat viimeisen paikallisvääntönsä perjantaina Hakametsässä. Hetki tästä ja tamperelainen kiekko siirtyy pitkän odotuksen jälkeen uuteen kotiin.

Tampereen Kansiareenasta ei tule pelkästään Tapparan ja Ilveksen pyhättö. Areena isännöi tulevana keväänä jääkiekon MM-kotikisoja.

Junaradan päälle rakennettu areenalla alkaa olla hiljalleen valmis. Tarkasta tilanteesta on turha kysyä Ilveksen tähtihyökkääjältä Petri Kontiolalta.

– En ole nähnyt yhtään kuvia, enkä ole kysellyt siitä. Ei mua kiinnosta. Otan kamat täältä, kun lähdetään pois, Kontiola heittää MTV Urheilulle virne silmäkulmassa, Hakametsän uumenista.

Tampereen Kansiareenan välttämiseen vaaditaan pieniä toimenpiteitä. Näyttävä kompleksi kun nousee aivan ytimeen, juna-aseman läheisyyteen.

– En ole pyörinyt siellä päin. Oikeasti, rehellisesti, mulla ei ole mitään hajua, että missä vaiheessa se on.

– Ja vaikka tulisi sauma, niin ei mun tarvitse käydä siellä. Mennään sitten, kun on aika, Kontiola visertää.

Ilves ja Tappara päättivät perjantaina yhden aikakauden, kun Hakametsä isännöi viimeistä paikalliskamppailua. Siihen päättyi 56 vuoden ajanjakso.

– Paikallispelit ovat olleet aina spesiaalijuttuja. Koko kaupunki puhuu niistä. Nytkin kun olen siirtynyt Ilvekseen, niin yhtäkkiä onkin monta kaveria, jotka ovatkin Ilves-faneja. Sieltä tulee vielä takapainetta lisää. Ei pysty pettämään kavereita! Kontiola naurahtaa.

Myös Kontiola ihmettelee viimeisen paikallispelin ajankohtaa. Hakametsässä kun pelataan vielä kuukauden ajan viimeisen keskinäisen taiston jälkeen.

– Olisihan se ollut kiva, kun kaikki olisi jäänyt tähän. Että tämä olisi ollut finaali. Mutta eipä tuota otteluohjelmaa voi säätää.

Kontiola heittää myös pientä varauksellisuutta uuden areenan ylle.

– Katsotaan nyt, että päästäänkö sinne uuteen. Että jäävätkö nämä Hakametsän paikallispelit tähän.

– Eihän sitä ikinä tiedä! Kontiola veivaa.

Lue myös:

    Uusimmat