Tampereella SM-liigan kärkikamppailu – Mikkelissä historiallinen ilta

Tampereen Hakametsässä pelataan tiistaina SM-liigan kärkikamppailu, kun peräti kuuden ottelun voittoputkessa kulkeva HPK saapuu vierailulle.

Hurjavireinen HPK on noussut upeiden esitystensä myötä sarjassa jo kolmanneksi. Edellä ovat vain KalPa ja Tappara. HPK:n uusi päävalmentaja Antti Pennanen on saanut hämeenlinnalaisjoukkueen pelin aivan uudenlaiseen kukoistukseensa ja jälki on ollut sen mukaista. 

Muun muassa maalinsuulla ottelusta toiseen loistaa vasta 20-vuotias Emil Larmi, joka pelaa ensimmäistä liigakauttaan. Viime ottelussa Larmi nollasi SaiPan 4-0-kotivoitossa.
Myös Tapparan alkukausi on ollut onnistunut. Hallitseva Suomen mestari on ottanut paikkansa sarjan kärkipaikalla, eikä joukkue ole siitä luopunut. Myös hyökkääjistä esimerkiksi Henrik Haapala (3+10) ja Veli-Matti Savinainen (6+5) ovat pitäneet huolta siitä, että vaarallisuutta löytyy hyökkäyspäästä.

Kirvespaidat hallitsevat myös yli- ja alivoimatilastoja. Joukkue on viimeistellyt ylivoimalla 12 maalia, joka on sarjan eniten. Tappara on myös tällä hetkellä sarjan paras alivoimajoukkue. HPK saakin olla varuillaan, sillä liialliseen jäähyilyyn ei ole tiistai-iltana varaa. 

Jukureilla SM-liigahistorian nuorin pelaaja

Mikkelin Jukurit saa tiistaina vieraita Porista, kun vastaan asettuu viisi viimeistä otteluaan voittanut Ässät. Patapaitojen putkesta vielä hienompaa tekee se, että joukkue on voittanut kaikki ottelut varsinaisella peliajalla. 

Illan kamppailussa katseet kohdistuvat kuitenkin puolustaja Mikko Kokkoseen. Vasta 15-vuotias pelaaja debytoi SM-liigassa kautta aikojen nuorimpana pelaajana. Kokkonen on syntynyt 18. tammikuuta vuonna 2001. Joten hän tekee debyyttinsä vain 15 vuoden ja 9 kuukauden iässä.

Kokkosen avustuksella Jukurit hakeekin kurssiinsa käännöstä, sillä viimeiset kolme ottelua hävinnyt joukkue on valahtanut sarjan kärkitaistosta sijalle yhdeksän. Kovassa lennossa oleva porilaisjoukkue on sen sijaan kiivennyt jo viidenneksi, vain neljän pisteen päähän sarjajohtaja Tapparasta.

Lue myös:

    Uusimmat