Tampere-talon johtaja ihmeissään ristiriidasta: "Koronapassin laissa on älyttömiä porsaanreikiä"

2:10
Katso myös: Uudellamaalla koronapassin käyttö laajeni eilen kulttuuri- ja liikuntapaikkoihin.

Tampere-talo vaatii yleisöltään koronapassia, mutta esiintyjiltä sitä ei saa edellyttää. Tilanne on talon johtajan mukaan älytön.

Tampere-talo on ottanut koronapassin käyttöön 17. marraskuuta. Valtaosa palautteesta on ollut myönteistä, sanoo johtaja Paulina Ahokas.

– Ei meillä ole mitään muuta vaihtoehtoa tässä yhteiskunnassa kuin koronapassi, muuten kukaan ei voi tehdä yhtään mitään. Tapahtuma-alalla suoraan ja välillisesti on töissä satoja tuhansia ihmisiä, hän sanoo.

Esiintyjiltä ei voi vaatia

Ahokas haluaisi koronapassin laajaan käyttöön mahdollisimman nopeasti.

– Ei ole järkeä, että ihmiset voivat mennä muihin palveluihin ilman passia, ja me vaadimme sitä. Laissa on älyttömiä porsaanreikiä, kuten se, että me emme voi vaatia esiintyjiltä koronapassia. He ovat meillä töissä palkkiopohjaisesti, mutta aluehallintoviraston mukaan emme voi heiltä passia edellyttää.

Suurin osa esiintyjistä on kuitenkin esittänyt koronatodistuksen oma-aloitteisesti.

Yksi erikoisuus on sekin, että jotkut yritykset ovat siirtäneet pikkujoulunsa Tampere-taloon, koska eivät voi itse pyytää henkilöstöltä koronatodistusta. Tampere-talo järjestäjänä voi sen tehdä, koska juhlat ovat sen kiinteistössä.

Paljon tapahtumia tiedossa

Vaatimus asiakkaiden koronapassista on mahdollistanut sen, että Tampere-talossa on paljon tapahtumia tulossa.

– Kulttuuripuolella ei ole tullut peruutuksia, yrityspuolella on ollut joitain peruutuksia, mutta tilaisuuksia on myös siirretty meille.

Talo tekee yhteistyötä Tampereen uuden tapahtumapaikan, Nokia-areenan kanssa.

Tammikuussa Nokia-areenalla esitettävä Lumikuningatar-esitys on Ahokkaan mukaan Suomen kaikkien aikojen suurin jääshow, ja myös maailman suurin tämän hetken jääshow-tuotanto.

Vaikka koronapassia koskeva laki on tällä tietoa voimassa vain tämän vuoden loppuun, sen uskotaan saavan jatkoa. Silloin se voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön Lumikuningatar-esityksessä, jos Pirkanmaalla on tuolloin kokoontumisrajoituksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja