"Hukkuva nainen" hämmentää Bilbaossa – patsaan luoneella taiteilijalla vakava viesti

Taiteilija halusi hukkuva nainen -patsaalla herättää keskustelua kestävyydestä.

Espanjan Bilbaossa on hämmennytty hukkuvaa naista esittävästä patsaasta, jonka kasvot pilkistävät Nervion-joessa virtaavasta vedestä. Kantaa ottavasta installaatiosta kertoo Reuters.

120 kiloa painava lasikuituhahmo asetettiin viime viikon keskiviikon ja torstain välisenä yönä jokeen lähellä kaupungin keskustaa.

Kannanotto ilmastotekojen puolesta

Teoksen takana on meksikolainen taiteilija Ruben Orozco. Patsaan nimi on baskin kielellä "Bihar", vapaasti suomentaen ”huomenna”.

Orozco loi patsaan BBK Foundation -organisaation kampanjaa varten herättämään keskustelua kestävyydestä. Sivujensa mukaan BBK Foundation on mukana pankkitoiminnassa ja lisäksi tukee paikallista taloutta investoimalla liiketoimiin.

Patsaan kasvot peittyvät välillä aaltoihin ja välillä tulevat sieltä taas näkyviin. Orozco kertoo paikallisen median haastattelussa, että patsaalla halutaan saada ihmiset tiedostamaan, että heidän tekonsa "voivat pitää pinnalla tai upottaa meidät". Sen kerrotaan kuvastavan ihmisten mahdollista kohtaloa, jos edelleen uskotaan kestämättömiin toimintatapoihin. 

"Bihar" ei ole Orozcon ensimmäinen Bilbaon kaupungille järjestämä taideteosyllätys. Kaksi vuotta sitten hän asetti eräälle puiston penkille oikean ihmisen kokoisen yksinäisen naisen patsaan. Nimeä "Invisible Soledad" kantava teos herätti keskustelua iäkkään väestön eristäytyneestä elämästä.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat