Tämän äidit voivat opettaa tyttärilleen rakkaudesta

On olemassa tiettyjä asioita, jotka vain äiti voi opettaa tyttärelleen. Isoäiti ei välttämättä ole riittävän läheinen ja siskolla ei välttämättä ole tarpeeksi viisautta. Tästä syystä äidin tehtävänä on usein opastaa tytärtä sydämen asioissa. Glo.msn.com -sivusto esittelee 10 tärkeää asiaa, jotka äidit voivat opettaa tyttärilleen rakkaudesta ja parisuhteista.

1. Sinä riität sellaisenaan

“Jos olisi olemassa vain yksi neuvo, jonka jokaisen tyttären pitäisi kuulla äidiltään, se on tämä”, sanoo itsetuntemus- ja itseluottamusguru Jess Weiner. ”Se, että uskot riittäväsi, tarkoittaa sitä, että muistat myös, ettei sinun tarvitse muuttaa itsessäsi mitään tullaksesi rakastetuksi”. Hän, joka ei näe tyttäresi arvoa, ei ansaitse paikkaa hänen elämässään.

2. Kunnioita itseäsi saadaksesi kunnioitusta

Tämä pätee parisuhteessa, mutta myös perheen ja ystävien suhteen. ”Kun välität vartalostasi - ruokit sitä hyvin, annat sille lepoa, kohtelet sitä hyvin - vedät puoleesi luonnollisemmin sellaisia ihmistä, joka tekevät samat asiat”, Weiner sanoo.

3. Älä kadota itseäsi

”Älä anna epävarmuutesi tai parisuhteesi estää sinua elämästä sellaista elämää kuin ansaitset”, sanoo Weiner. Muistuta tytärtäsi säilyttämään mielenkiinnon kohteensa, ystävänsä ja oman aikansa. Hän tarvitsee niitä saadakseen onnellisen elämän ja tunteekseen itsensä tyytyväiseksi - kestipä parisuhde tai ei.

4. Kuuntele tarkasti

Tarkka kuunteleminen ja havainnointi voi pelastaa tyttäresi sydänsäryiltä. Jos mies äksyilee äidilleen, tyttären kannattaa huomioida tämä. ”Jos huomaat, että henkilö on epäystävällinen jollekin toiselle ihmiselle, älä huijaa itseäsi ja ajattele, että hän käyttäytyy eri tavalla sinua kohtaan”, sanoo Weiner. Usein ihmiset näyttävät ja kertovat itsestään kaiken, mitä sinun pitää tietää. 

5. Milloin on aika siirtyä eteenpäin

Äitien pitää opettaa tyttärilleen, että todellinen rakkaus on huomioimista, epäitsekkyyttä ja anteliaisuutta. Jos näitä elementtejä ei löydy suhteesta, ei tyttärenkään pitäisi olla suhteessa. ”Yksinäisyys, menneisyydessä roikkuminen tai yhteisten kavereiden ulkopuolinen painostus eivät ole syitä olla jonkun kanssa”, sanoo avioliitto- ja perheterapeutti Carin Goldstein. Auta tytärtäsi tunnistamaan ajoissa ne merkit, jotka kertovat, ettei hänen kannata pysyä jonkun kanssa yhdessä.

6. Tiedä, mitä haluat

Joskus suhteet näyttävät ulospäin hyvältä, mutta tuntuvat silti väärältä. Ehkä tyttäresi ei tunne saavansa suhteeltaan niin paljon kuin hän siihen panostaa. Tai hän tuntee, että suhteesta puuttuu jotakin. Kerro tyttärellesi, että hänen täytyy ymmärtää omat halunsa ja kuinka ilmaista ne, jolloin hän voi korjata asiat tai siirtyä eteenpäin. ”Hänellä täytyy olla vahva itsetuntemus, jotta hän ei yritä olla sellainen ihminen, kuin toinen haluaa hänen olevan”, Goldstein sanoo.

7. Opi menetyksestä

Tyttäresi ei koskaan tarvitse neuvojasi ja olkapäätäsi, johon nojata yhtä paljon kuin silloin, kun hän on särkenyt sydämensä. Muistuta häntä, että on normaalia tuntea kipua, mutta erosta voi oppia. ”Mikään ei opeta naista enemmän itsestään kuin rakkauden menettäminen”, sanoo aiheesta kirjoittanut Jaime Morrison Curtis. ”Kuinka hän käsittelee ensimmäistä eroaan muokkaa hänen tulevaisuuden suhteitaan perustavalla tavalla. Hän oppii, mitä hän on valmis hyväksymään suhteessa, mitä hän oikeasti tarvitsee, ja milloin ja kuinka päästää irti.”

8. Anna hänelle tilaa

Opeta tytärtäsi niin, ettei hän tavoittele rakkautta epätoivoisesti; rakkaus tulee kun on sen aika. ”Sydän tekee mitä tahtoo, mutta se usein sabotoi itseään kärsimättömyydellä”, Curtis sanoo. “Koirat juoksevat pois jos niitä ajetaan takaa, niin myös ihmiset. Jokainen tarvitsee tilaa hengittää.”

9. Luota, älä testaa

Älä suorita testejä mitataksesi kumppanisi rakkautta. “Testaaminen on merkki omista peloista ja epävarmuudesta”, sanoo Curtis. Avainsana on luottamus: Opeta tytärtäsi luottamaan toiseen puoliskoonsa, parisuhteen voimaan ja itseensä. Muistuta tytärtäsi siitä, että hän on syntynyt tarkkojen vaistojen kanssa. Itseluottamus valmistaa hänet terveisiin parisuhteisiin.

10. Ole oman elämäsi sankari

Kerro tyttärellesi, ettei kannata ottaa mallia elämäänsä Tuhkimosta. ”Sadusta voi nauttia ilman häpeää, mutta näe nämä tarinat mahdollisuutena opettaa tyttärellesi, että oikea rakkaus on hankalaa, ja tulee kaikissa eri muodoissa”, sanoo Curtis. Muistuta tytärtäsi siitä, että hänkin voi ”tappaa lohikäärmeen” itse, Curtis jatkaa.

Mitä suomalaiset haluavat parisuhteeltaan? Katso professori Osmo Kontulan haastattelu viime ystävänpäivältä:

Lue myös:

    Uusimmat