Tämä yllättävä seksitrendi on nyt suositumpi kuin koskaan – voisitko kokeilla?

Seksi muun kuin oman kumppanin kanssa näyttää kiinnostavan ihmisiä yhä enenevässä määrin.

Tämä saatiin selville The Journal of Sex Researchin tutkimuksessa, jossa analysoitiin hakukone Googlen hakusanoja tammikuusta 2006 aina vuoteen 2015 saakka. Saadakseen todellista tietoa seksiin liittyvien hakusanojen suosiosta, tutkijat vertasivat niitä vuodesta toiseen suosituimpien hakusanojen joukkoon kuuluviin sanoihin, kuten ”Facebookiin”.

Näiden analysointien perusteella tutkijat huomasivat, että viime vuosien aikana ihmiset ovat ryhtyneet hakemaan yhä enemmän sanoja ”avoin suhde” ja ”polyamorinen suhde”. Samaan aikaan niin kutsuttujen vanhanaikaisten seksitermien suosio näytti kääntyneen laskuun. 

Avoin suhde osaksi valtavirtaa?

Vaikka tutkija Amy Moorsin mukaan onkin vaikea päätellä, miksi ihmiset ovat hakeneet kyseisiä termejä, selvää on ainakin se, että yhä suurempaa osaa ihmisistä on alkanut kiinnostaa vapaa suhde, monisuhteisuus ja näihin liittyvä tieto.

– Analysoimalla Googlen tarjoamia tietoja viimeisen kymmenen vuoden ajalta saamme mahdollisuuden tietää, mitä ihmisten päässä oikein liikkuu, Moore toteaa.

Tutkimuksen ei kuitenkaan voida sanoa antavan täyttä varmuutta aiheen suosiosta, sillä tiedossa on esimerkiksi sen, että harva yli 65-vuotias käyttää hakukoneen palveluita hyväkseen. 

Moorin mukaan tutkimustulokset antavat viitteitä siitä, että monisuhteisuuteen liittyvä leimautuminen olisi vähenemässä. Nainen uskookin, että ei-yksiavioiset suhteet saattavat tulla tulevaisuudessa osaksi valtavirtaa.

– Ei ole olemassa tieteellistä näyttöä siitä, että ihmiset eivät pystyisi rakastamaan ja harjoittamaan seksiä enemmän kuin yhden henkilön kanssa, Moore toteaa.

***

Lue myös:

    Uusimmat