Tämä varuste on käytetyn auton ylivoimaisesti tärkein myyntivaltti: "Jokaisella on kokemusta, kuinka hermot kiristyvät, jos..."

Ilmastointi on yleinen vakiovaruste jo käytetyissäkin autoissa 1:40
Ilmastointi on autoissa yksi merkittävimmistä mukavuustekijöistä myös Suomen kesässä, jossa sääolosuhteet vaihtelevat sateista helteisiin. Katso Kamuxin videolta, millaisia erilaisia ilmastointiratkaisuja autoissa voi tulla vastaan.

Vaihtoautoketju Kamuxin teettämä Suomalaiset autokaupoilla 2022 -kysely paljastaa, mistä auton varusteista ostajat ovat valmiita maksamaan.

Ylivoimaisesti suurin osa ostajista haluaa, että autossa on ilmastointi. Peräti yhdeksälle vastaajalle kymmenestä on tärkeää, ettei autossa tarvitse hikoilla helteillä.

Osuus voisi olla vieläkin suurempi, mikäli kysely olisi tehty aivan hiljattain. Tämän kesän lämpötilat eivät kuitenkaan ole vaikuttaneet tuloksiin, sillä kysely tehtiin jo alkuvuodesta.

– Ilmastointi on vuodesta toiseen vertailun kärkipaikalla, mikä kertoo siitä, että viileä auto on enemmistölle suuri helpotus kesäisin, Kamuxin maajohtaja Jani Koivu kertoo tiedotteessa.

Toimiva ilmastointi ei ole ainoastaan mukavuustekijä, vaan kyseessä on myös tärkeä turvallisuusvaruste. Viileänä pysyvän auton kuljettaja on hyvin suurella todennäköisyydellä skarpimpi kuin läkähdyttävän kuuman auton kuljettaja. Samalla kuljettajan huomiokin pysyy paremmin olennaisessa, kun hänen ei tarvitse keskittyä auton sisälämpötilan pitämiseen inhimillisenä.

– Jokaisella on varmasti kokemusta siitä, kuinka hermot kiristyvät, jos autossa on sietämättömän kuuma, Koivu sanoo.

Ilmastoinnin jälkeen halutuimpia varusteita olivat vakionopeudensäädin (55 %) sekä automaattivaihteisto (44 %). Automaattilootan suosiossa on tapahtunut kaikkein suurin kasvu viime vuoden kyselyyn verrattuna.

Top 10: Tärkeimmiksi koetut auton varusteet

Suomalaiset autokaupoilla 2022, Kamux

  1. Ilmastointi (89 %)
  2. Vakionopeudensäädin (55 %)
  3. Automaattivaihteisto (44 %)
  4. Vetokoukku (40 %)
  5. Lämmitettävä tuulilasi (39 %)
  6. Ajonvakautusjärjestelmä (34 %)
  7. Peruutuskamera (34 %)
  8. Polttoainekäyttöinen lisälämmitin (29 %)
  9. Pysäköintitutka (24 %)
  10. Navigointijärjestelmä (20 %)

Lähde: Kamux

Lue myös:

    Uusimmat